Les universitats públiques catalanes comencen les classes presencials per als alumnes de primer curs

El Procicat va aprovar el dia 5 que els campus universitaris poguessin reprendre les classes teòriques amb presencialitat restringida

zentauroepp50641612 barcelona 29 10 2019 pol tica  clases medio vac as en la fac191029164422

zentauroepp50641612 barcelona 29 10 2019 pol tica clases medio vac as en la fac191029164422 / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts

Les universitats públiques catalanes comencen les classes presencials per als alumnes de primer curs de grau entre aquest dilluns i dilluns de la setmana vinent.

El Procicat va aprovar el 5 de febrer que els campus universitaris poguessin reprendre les classes teòriques amb presencialitat restringida per als alumnes de primer curs de grau a partir de dilluns, 8 de febrer, i durant dues setmanes prorrogables.

No obstant, cap de les universitats públiques catalanes va iniciar l’activitat presencial dilluns passat i algunes han optat per fer-ho aquest dilluns, coincidint amb l’inici del segon semestre.

Totes, tant si l’activitat presencial s’inicia aquest dilluns com si ho fa dilluns que ve, han argumentat els condicionants organitzatius per iniciar la presencialitat, ja que s’han de prendre les mesures de seguretat necessàries davant els contagis de Covid-19.

Així, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el calendari acadèmic de la qual s’organitza per trimestres, ha iniciat les classes presencials per als prop de 2.500 alumnes de primer curs que «s’hi aniran incorporant gradualment».

En el cas de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), també ha començat l’activitat presencial per al 70%-80% dels prop de 5.200 alumnes de primer curs, «amb totes les mesures de seguretat, que cada facultat ha adaptat».

La UB obre en funció dels graus

Des de la Universitat de Barcelona (UB) han afirmat que l’inici de l’activitat per als 10.121 alumnes de primer curs de grau depèn de cada centre i de cada facultat.

Segons la UB, aquest dilluns han començat els alumnes de Belles Arts, Química i els estudiants dels cinc graus de Biologia, que està previst que hi assisteixin un dia a la setmana perquè tots tinguin presencialitat.

A prop de la meitat dels alumnes dels graus de Ciències de la Terra i dels de Filosofia, Matemàtiques i Informàtica de la UB han iniciat també les classes presencials.

Començaran el 22 de febrer amb classes presencials en primer curs el 50% dels alumnes d’Economia i Empresa de la UB i per a l’1 de març està previst que iniciïn la seva activitat presencial la meitat dels alumnes de Dret i una mitjana similar dels que cursen diferents graus de Geografia i Història en aquesta universitat.

La UAB comença dilluns

En el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), les fonts consultades han confirmat que les activitats presencials per a primer curs començaran dilluns, dia 22 de febrer.

De la mateixa manera, la tònica general per als prop de 2.400 alumnes de primer curs de la Universitat de Girona (UdGi) és començar les activitats presencials a partir del dia 22, tot i que fonts de la UdGi han afirmat que aquest dilluns han començat els alumnes d’Econòmiques.

Tant els alumnes de primer curs de la Universitat de Lleida com els de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona s’incorporaran presencialment als seus respectius campus de manera presencial també a partir de dilluns, 22 de febrer.

«Afavorir la socialització»

Notícies relacionades

Segons l’establert pel Procicat, es manté el model híbrid per a aquest curs 2020-21, amb adaptació als escenaris de presencialitat en funció de la situació epidemiològica i assistencial de Catalunya a causa de la Covid-19.

Per això, la docència virtual continuarà funcionant i la presencialitat s’ha articulat per als alumnes de primer curs de grau per «afavorir la socialització dels alumnes que han començat uns nous estudis, en la mesura que la situació epidemiològica ho permeti», segons va assenyalar el 5 febrer la directora general d’Universitats, Victòria Girona.

Temes:

Universitat