CONFERÈNCIES I DEBATS

El Palau Macaya de Fundació La Caixa aborda la problemàtica de l’emancipació juvenil

L’acte pretén donar claus sobre la situació de l’emancipació dels joves al nostre país que, segons dades dels organitzadors, és una de les més tardanes d’Europa

El Palau Macaya de Fundació La Caixa aborda la problemàtica de l’emancipació juvenil
1
Es llegeix en minuts

Dins de cicle de conferències Reptes Socials, el Palau Macaya de la Fundació La Caixa presenta la conferència: Les difícils emancipacions. Tallar el cordó umbilical, organitzat per Francesc Torralba, filòsof i teòleg i que estarà a càrrec de Carles Feixa, catedràtic d’Antropologia Social de la UPF i Caterina Riba, professora i investigadora de la UVIC-UCC, que comptaran, amb el suport de Marc Garrell i Clara Montesinos, així com de Jordi Palou, director de la Carta de la Pau dirigida a l’ONU i d’Alícia Aguilera, directora de l’Oficina de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d’enfocar la vida precària com a objecte de reflexió, d’analitzar la situació dels mil·lennistes i dels joves preparats i qualificats que no aconsegueixen situar-se amb estabilitat social i econòmica, en un escenari on joves filòsofs reflexionen sobre les seves condicions i sobre per què no funciona l’ascensor social.

Perspectiva i responsabilitats

Aquesta trobada digital té l’objectiu de fer una anàlisi del fenomen de l’emancipació, una noció polisèmica que inclou, a més del factor econòmic i social, la maduresa psicològica per implementar-la. Segons informen els organitzadors, en un món caracteritzat per la incertesa i la precarietat, l’emancipació es planteja com una veritable utopia per a molts joves. Al nostre país, aquesta emancipació és de les més tardanes d’Europa i, a més, reversible. ¿Quines solucions poden proposar-se perquè l’emancipació dels joves no sigui una missió impossible? ¿Quina responsabilitat en tenen les empreses i quina les administracions públiques?

Notícies relacionades

La conferència es podrà seguir en streaming avui 18 de gener a les 18.30 hores a través de la plataforma digital que s’ha habilitat a l’efecte.

Buscant explicacions

El cicle de conferències s’ha dividit diferents cites, en les quals es donaran alguns elements que permetin entendre la situació de precarietat que viuen els més joves i que explicaria la seva dificultat per a l’emancipació.