MÉS VIRTUALITAT

Les universitats catalanes encara faran classes presencials dimarts i dimecres

El Consell Interuniversitari de Catalunya assumeix la petició de reduir l'activitat presencial però la posposa a noves reunions

vueltauniversidad

vueltauniversidad

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Interuniversitari de Catalunya, en què estan representats el Govern de la Generalitat i les 12 universitats catalanes, han acordat aquest dilluns, a petició de Salut Pública, reduir l’activitat presencial als campus universitaris per contribuir a contenir l’índex de contagi per Covid-19 a Catalunya rebaixant l’assistència presencial a les classes teòriques, segons ha anunciat l’organisme en un comunicat.

Després de la petició del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i diverses reunions entre els diferents departaments del Govern implicats –Empresa i Coneixement, Salut i Interior– i els equips de les universitats, han acordat que es redueix l’activitat docent presencial durant un període de 15 dies únicament en les classes teòriques i, per tant, això no afectarà ni les pràctiques ni l’activitat de recerca.

La mesura es farà efectiva en els pròxims dies i, en conseqüència, aquest dimarts es manté l’activitat universitària tal com estava prevista. El Consell Interuniversitari de Catalunya ha acordat consensuar un criteri comú davant la petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial, respectant l’autonomia universitària.

D’altra banda, els rectors de les universitats catalanes s’han posat a disposició de les autoritats sanitàries per adopatar, si es presenta en el futur, noves mesures de contenció de la pandèmia.

El Govern ha destacat el compromís de la comunitat universitària amb el seguiment i el compliment de les mesures de seguretat adoptades, i ha reiterat que les universitats són segures. L’objectiu de reduir temporalment la docència presencial és aconseguir la disminució de l’activitat induïda, com és el cas de la mobilitat de les persones.

Rebuig dels estudiants

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (Sepc) ha defensat aquest dilluns que les classes a la universitat continuïn sent presencials, perquè les aules de les facultats són «espais segurs» on no hi ha contagis de coronavirus i es respecten les mesures sanitàries.

Notícies relacionades

Per al Sepc, els contagis entre els joves no es produeixen per irresponsabilitat, sinó en el transport públic i en les «feines precàries a què estan abocats els estudiants», cosa que demanen abordar reforçant el sistema públic per no deixar-lo sense recursos davant la pandèmia.

També lamenten que la Conselleria de Salut fes l’anunci «de manera unilateral, primer sense tenir en compte l’opinió dels rectors», i després sense valorar la dels mateixos alumnes, segons el Sepc.