GRADUALMENT

Bargalló confia a tornar a les aules abans que acabi el curs

El conseller creu que tots els centres escolars no podran obrir alhora ni de la mateixa manera

zentauroepp52752781 manita200312132223 / FERRAN NADEU

zentauroepp52752781 manita200312132223
zentauroepp24002622 barcelona 24 10 2013 huelga ensenyament escuela concertada m200219193453

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, confia que els alumnes podran tornar a l’escola abans que acabi el tercer trimestre, «però qui ho ha de decidir són les autoritats sanitàries». En tot cas, ha dit durant una entrevista en el programa ‘Aquí, amb Josep cuní’, seria una tornada gradual, ja que «tots els centres no podrien obrir alhora ni de la mateixa manera».

«Sembla evident» que el desconfinament «pot dependre dels territoris» i «s’han de mantenir les distàncies socials». «És més fàcil d’aconseguir en un centre d’FP, que té molts tallers, que en una guarderia», ha exemplificat. «Quan això passi s’haurà de veure cas per cas», ha manifestat.

Respecte a les famílies amb pocs recursos que no disposen a casa de connexió a internet o que disposen de poques dades, segons ha xifrat el conseller, unes 55.000 a tot Catalunya en total, «s’està treballant per fer-los arribar 23.000 paquets de dades», ha dit. A aquests paquets també cal sumar-hi els que està preparant cada ajuntament. I, a més, el departament disposa de 100.000 dispositius per entregar en aquestes llars. «Ara bé, són més importants les dades que els dispositius», ha remarcat Bargalló. També ha explicat que estan treballant amb empreses de repartiment per veure com entregaran aquestes dades i dispositius.

No hi haurà un aprovat general

Sobre si es donarà un «aprovat general» a tots els alumnes, Bargalló ha assenyalat que no se seguirà aquesta idea, ja que es tracta d’un concepte «antiquat», ha remarcat. «El que hem de fer ara és acompanyar l’alumne i les famílies, si algun alumne no va aprovar les dues primeres avaluacions, ajudar-lo perquè ho superi ara. Cal mantenir els hàbits de treball i de lectura. En tot cas, es faran coses que sumin, no que restin», ha detallat.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

Notícies relacionades

Ha avançat que «no es pot allargar el curs» (més enllà de la data en què estava previst acabar, el 19 de juny). «Vestiríem un sant per desvestir-ne un altre. No es pot començar el curs al novembre», ha dit, i ha recalcat que el pròxim curs lectiu ha de començar al setembre. 

Davant les queixes d’alguns pares d’alumnes de l’escola concertada, que lamenten haver de pagar amb les seves quotes part del sou del professorat i de manteniment dels centres, Bargalló ha insistit que «la Generalitat paga íntegrament el sou dels professors». «Una altra cosa és que el manteniment de la concertada sigui més car», ha observat.