El món educatiu català carrega contra l'opció lingüística en la preinscripció escolar

Sindicats, famílies i professors lamenten l'ús de l'educació amb fins polítics per part del Govern central

zentauroepp33760232 educacion171208193230

zentauroepp33760232 educacion171208193230 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Claudia Pizcueta

No han trigat a arribar les primeres reaccions a la confirmació aquest dijous que el Govern estudia la possibilitat d'incloure una casella en la preinscripció escolar del curs vinent que permeti als pares decidir l'educació en castellà dels seus fills als col·legis catalans.

"No sabem quina ocurrència és aquesta", ha declarat el responsable d'Educació de CCOO de Catalunya, Manel Pulido, que ha assegurat que el sindicat "no permetrà que se segregui els alumnes per llengües".

El portaveu d'USTEC-STEs, Ramon Font, es pregunta "què pretenen canviant un model educatiu" que ha demostrat que és exitós. Ha assegurat que "no es tracta d'una mesura per protegir els alumnes castellanoparlants" sinó d'una eina purament política.

Des de la comunitat educativa, Som Escola ha rebutjat qualsevol "atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya". Mentrestant, la presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC), Pilar Gargallo, es manté prudent davant una mesura que diu que és "molt incipient".

No obstant, Gargallo ha assegurat que, si es porta a terme, s'oposaran davant aquest "nou atac al model educatiu" català i ha recollit la preocupació col·lectiva que aquesta mesura divideixi els alumnes.

Notícies relacionades

La presidenta de la Federació d'Associació de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), Belén Tascón, ha lamentat que es torni a utilitzar l'educació amb fins polítics i que s'aprofiti aquest moment de "buit fins a la formació d'un nou Govern a Catalunya" per prendre una mesura com aquesta que "s'escapa de la lògica educativa".

"Els resultats demostren que els alumnes catalans tenen el mateix nivell de castellà que a la resta d'Espanya", ha dit Tascón, que ha assegurat que "pot arribar a generar frustracions a llarg termini".