La indústria vol augmentar la producció un 40% fins al 2070

L’edat mitjana dels agricultors espanyols, dels que són titulars d’explotacions agràries, es troba en l’actualitat en els 62 anys. I això és un problema, "un problema greu per mantenir Espanya com la potència agroalimentària que és i per al futur de la indústria que elabora aliments a partir de la matèria primera que produeixen aquests agricultors". La reflexió la va fer ahir la directora d’EIT Food South, Begoña Pérez Villarreal, en el marc de la jornada sobre Food&Beverage, que va congregar gairebé 600 assistents a l’escola de negocis IESE de Barcelona.
La sostenibilitat del sector primari, dels agricultors, ramaders i pescadors, és, doncs, un element clau per a un sector que d’aquí 45 anys, en un context de canvi climàtic, haurà d’estar produint un 40% més que ara per poder donar menjar a la població mundial. "I per a això necessitarà millores tecnològiques que li permetin desenvolupar una agricultura de precisió i impulsar la productivitat", va indicar en aquest sentit Randy Jagt, soci de la consultora Deloitte Global. "Això passarà, a més, per una reducció d’emissions contaminants, per la restauració del patrimoni natural, per la implantació de sistemes de circularitat en l’alimentació i perquè els consumidors facin eleccions sostenibles en les seves dietes", va afegir aquest expert en l’alimentació del futur.
A Espanya, segons es va poder constatar en les sessions del Food&Beverage, ja s’estan començant a fer coses. "Totes les mesures que s’adopten per a la reducció de l’impacte ambiental, com els consums d’aigua, de llum o d’emissions, estan anant també al compte de resultats de les empreses", va destacar Ignacio Silva, director general de DeOleo, l’empresa que produeix, entre altres marques, els olis Carbonell. I és que, va reblar Silva, "la sostenibilitat té un efecte multiplicador, les empreses que respecten el medi ambient es venen millor, i això ja no és greenwashing, perquè aquest no genera valor", va dir.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Montse Tomé, sota sospita
- Aquest estiu Les pluges treuen els escarabats i les rates de les clavegueres: «No sabem si n’hi ha més, però sí que surten per l’‘efecte desallotjament’ de l’aigua»
- Successos Dues germanes detingudes a Barcelona per estafar 524.000 euros a l’àvia que cuidaven i gastar-s’ho en operacions estètiques
- CONVALESCÈNCIA INCERTA Ter Stegen surt de l’operació a l’esquena sense pronòstic de baixa
- Canvis a l’octubre Així serà la nova 2 en català: una desconnexió amb Gemma Nierga, Oriol Nolis i Jordi Basté
- Programa Habitar B! El Govern resol els set primers concursos per aixecar nou promocions de lloguer assequible a Barcelona
- Una estatunidenca al·lucina amb la infància dels nens a Espanya
- FUTBOL Carles Pérez, exjugador del Barça, hospitalitzat després de ser mossegat per un gos als genitals
- Arxivada la denúncia Antifrau avala la compra de la Casa Orsola i descarta irregularitats
- UNA ALTRA PALANCA El Barça anuncia un acord amb el Congo per promoure "la cultura i la innovació esportiva" al país