Pimec es troba amb Puigdemont per frenar la reducció de la jornada laboral

Cañete inicia amb Junts els contactes amb els partits arran de l’imminent projecte de llei

Pimec es troba amb Puigdemont per frenar la reducció de la jornada laboral
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La patronal Pimec creu que el diàleg social ha fracassat a nivell estatal, així que ha començat una campanya per intentar resoldre ella mateixa l’assumpte. Sobretot vist que la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, té intenció de portar al Consell de Ministres de dimarts vinent el projecte de llei de reducció de la jornada laboral, tot i que no compta amb el suport de la principal patronal espanyola, la CEOE. Aquesta, per cert, va qualificar la decisió d’"oportunisme polític". Amb aquest panorama, l’organització empresarial catalana ha decidit començar a ordir la seva pròpia campanya per aconseguir que la norma no prosperi.

L’estratègia és reunir-se amb diversos líders polítics per traslladar "la postura crítica del teixit de petites i mitjanes empreses", començant per Carles Puigdemont. El president de Pimec, Antoni Cañete, va viatjar ahir a Waterloo per mantenir aquesta primera reunió. Segons un comunicat d’aquesta patronal centrada en les pimes, Cañete va manifestar al líder de Junts "la profunda preocupació de les pimes" per la proposta, un text que creu "desconnectat de la realitat empresarial i de les necessitats del país". Es tracta d’un mercat, diu, que presenta dèficits clars.

Increment dels costos

Notícies relacionades

La seva principal preocupació és que la mesura suposi un "increment inassumible dels costos", que afectarà especialment les empreses més petites. Ho diu posant al mateix sac l’increment de les sancions vinculades al registre horari i les obligacions relatives a la desconnexió digital. "A tot això s’afegeix la manca de mecanismes de flexibilitat en la gestió de la jornada, com la distribució irregular o les hores extraordinàries, cosa que converteix la mesura en un contrasentit", va afegir ahir el comunicat. "Tot això es produeix en un context marcat per una elevada incertesa i tensió internacional, amb una guerra aranzelària que pot afectar greument la competitivitat de les empreses i distorsionar les cadenes de subministrament, cosa que agreuja encara més la situació de les pimes", acaba dient Cañete.

La demanda i proposta, en aquest sentit, és que la qüestió es tracti de manera global. És a dir, que s’instaurin mesures per reduir l’absentisme laboral, millorar la productivitat o fomentar la formació i capacitació professional. Això, segons el seu parer, milloraria la competitivitat empresarial i, consegüentment, el temps de treball.