L’Executiu aprovarà dimarts apujar el 2% el salari dels funcionaris

Un total de 3,5 milions d’empleats públics es beneficiaran de l’increment, amb efecte retroactiu a l’1 de gener del 2024

L’Executiu aprovarà dimarts apujar el 2% el salari dels funcionaris
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern preveu portar dimarts vinent al Consell de Ministres l’aprovació de la pujada salarial pendent per als funcionaris d’aquest 2024. Les nòmines pujaran un 2% amb efecte retroactiu a l’1 de gener d’aquest any, tal com ja estava pactat amb CCOO i la UGT. Així ho han traslladat des de l’Executiu a aquests sindicats, que ahir van emetre un comunicat celebrant la mesura. "Tot i que tard, es fa un pas més en el compliment de l’acord", afirmen.

Notícies relacionades

Fonts de l’Executiu espanyol van confirmar a aquest mitjà que la revalorització serà remesa dimarts al Consell de Ministres, excepte si hi ha un canvi d’última hora, per a la seva posterior publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i entrada en vigor. Un total de 3,5 milions de treballadors públics es veuran beneficiats per l’increment.

Per temps, l’augment es materialitzaria en les nòmines dels empleats públics dependents de l’Estat, com a molt d’hora, al juliol, si bé es podria dilatar a l’agost. I després cada comunitat autònoma i municipi haurà de tractar i aplicar pel seu compte aquesta pujada del 2%. Els més de 200.000 empleats públics de la Generalitat de Catalunya, per exemple, hauran d’esperar que el Consell Executiu tramiti el seu increment. Si bé, per llei, els haurà d’aplicar aquest 2%, igual com la resta del sector públic. Aquest increment del 2% sorgeix del pacte entre el Govern i dues de les tres centrals més representatives entre els empleats públics (CCOO i UGT) l’octubre del 2022.

Temes:

Govern UGT