Sector vitivinícola

Vallformosa supera els 35 milions d’euros d’ingressos, un 7% més

La productora de cava esquiva la crisi climàtica i inflacionista, però sucumbeix davant els tipus i veu baixar un 28% el seu benefici net

Vallformosa supera els 35 milions d’euros d’ingressos, un 7% més
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Parlen sense embuts d’un any en què han fet història. No només per una sèrie de "fites" entre les quals inclouen la consolidació de la seva transformació tecnològica o haver instal·lat plaques solars per autogestionar més d’una quarta part de l’energia que necessiten, sinó sobretot per haver batut per tercer any consecutiu el seu rècord d’ingressos. Vallformosa va vendre 12 milions d’ampolles de vi i cava el 2023, una xifra molt similar a la de l’any anterior, però amb elles ha ingressat 35,5 milions d’euros, un increment del 7% que confirma que l’estratègia de l’elaboradora vitivinícola amb seu a Vilobí del Penedès (Alt Penedès) de posar focus en la rendibilitat està donant fruits. El seu ebitda (els resultats abans de pagar impostos i fer-se càrrec de determinades despeses comptables) ha crescut un 8% fins a situar-se en els 3,6 milions d’euros.

Notícies relacionades

Així ho va destacar ahir la consellera delegada del celler, Marta Vidal, en una presentació de resultats que va servir també per descobrir que, des de l’any passat, l’empresari Jaume Sabaté (conseller delegat de la firma d’inversió Stoneweg) té un 10% de la propietat d’aquesta companyia, majorment en mans de Josep Graells March, el president.

La clau d’aquests resultats, va dir Vidal, és "la consolidació d’una estratègia basada en la rendibilitat, l’eficiència, la sostenibilitat i el fet de posar les persones en el centre". Vallformosa no té finca pròpia, sinó que obté el raïm de 400 famílies viticultores amb les quals treballa de prop.

Temes:

Vi Focus