La banca haurà d’oferir renegociar el deute abans d’anar als jutjats

L’avantprojecte de llei de compravenda de crèdits reforça la protecció dels clients de les entitats financeres

La banca haurà d’oferir renegociar el deute abans d’anar als jutjats
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Totes les entitats financeres estaran obligades a oferir als seus clients morosos un acord per renegociar la seva hipoteca o el seu crèdit al consum abans de portar-los al jutjat. Així ho estableix l’avantprojecte de llei d’administradors i compradors de crèdits que el Ministeri d’Economia va sotmetre ahir a audiència pública, el text de la qual, a més de regular l’activitat de compravenda de crèdits morosos d’entitats financeres, ha sigut aprofitat pel Govern per modificar determinats aspectes de les lleis de crèdit al consum (2011) i de crèdit hipotecari (2019) a fi de reforçar la protecció del client bancari.

En concret, l’avantprojecte estableix l’obligatorietat que "els prestamistes" (no només les entitats financeres, sinó també les entitats de crèdit), comptin a partir d’ara amb "una política de renegociació de deutes aprovada pel màxim òrgan de govern".

Notícies relacionades

Situació de vulnerabilitat

A més, el text incorpora una altra novetat molt rellevant que té a veure amb els clients en situació de vulnerabilitat. L’avantprojecte estableix que abans de la venda o cessió a un tercer d’un préstec a nom d’un client vulnerable, l’entitat estarà obligada a oferir-li la possibilitat de reemborsament del crèdit amb una quitació equivalent al descompte amb què havia de ser venut el seu contracte.