Millora de les previsions

Iberdrola accelera cap a un altre any rècord al duplicar el benefici

L’elèctrica aspira a uns guanys nets de 5.200 milions per la injecció de 1.165 milions després de la venda de centrals mexicanes

Iberdrola accelera cap a un altre any rècord al duplicar el benefici
1
Es llegeix en minuts
David Page

Iberdrola es prepara per a un altre any de guanys històrics. L’elèctrica espanyola més gran millora les seves previsions per al conjunt de l’any i ara aspira a un benefici net anual de 5.200 milions d’euros, després de gairebé duplicar els seus guanys fins al març per la injecció extraordinària de la venda de la meitat del seu negoci a Mèxic.

El grup va registrar un benefici net de 2.760 milions d’euros en el primer trimestre de l’any, cosa que suposa disparar gairebé un 86% els registres de l’exercici passat (1.485 milions), gràcies a les plusvàlues històriques obtingudes per la venda de centrals de gas a Mèxic, que ha suposat un impacte extraordinari de 1.165 milions d’euros en el resultat net.

Notícies relacionades

Sense comptabilitzar l’impacte de la gran operació de desinversió d’actius a Mèxic, tancada el febrer, i tampoc les plusvàlues registrades l’any passat al Regne Unit, el benefici net ajustat del grup energètic hauria registrat un increment del 28%, cosa que també suposa disparar els resultats en l’arrencada de l’any.

El president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va revelar una millora de previsions per al 2024. El nou full de ruta contempla incrementar el benefici «en un dígit alt», entre un 8% i un 9%, i sense incloure les plusvàlues per rotació d’actius, cosa que suposaria arribar a un rècord de guanys de 5.200 milions d’euros (davant el màxim històric de 4.803 milions registrat el 2023). L’anterior previsió de la companyia anticipava, fa dos mesos, elevar el benefici aquest any entre un 5 i un 7%.

Temes:

Iberdrola