Morositat

Les pimes volen accelerar la normativa europea contra la morositat

Les pimes volen accelerar la normativa europea contra la morositat

PMCM

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les pimes, apressades per l’augment en els terminis de pagament dels proveïdors, tornen a exigir a Brussel·les una regulació per acabar amb aquesta disfunció. La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha constatat que els terminis de pagament a proveïdors a Espanya continuen sent, un any més, superiors als permesos per la llei, segons es desprèn de la nova edició que acaba de presentar del seu Informe sobre Morositat: Estudi Terminis de Pagament a Espanya 2023.

Per a Antoni Cañete, president de la PMcM, l’arribada del nou reglament europeu contra la morositat marcarà "el final dels terminis abusius que minen la competitivitat i viabilitat de les empreses, especialment les pimes i autònoms, i que afecten la seva productivitat i capacitat d’ocupació". Des del seu punt de vista, establir un marc sòlid quant als terminis de pagament "millorarà sense cap dubte la liquiditat econòmica i, per tant, la viabilitat de les empreses". Dimarts vinent 23 d’abril, el Parlament Europeu té previst aprovar aquesta normativa, que és d’obligat compliment i preveu sancionar les empreses moroses si s’excedeixen del termini de pagament general fixat en 30 dies (o en 60 per a casos de necessitat de període de certificació).

Notícies relacionades

La normativa haurà de passar després pel Consell de la Unió Europea. Fins a l’aprovació definitiva, la PMcM "continuarà vigilant" per evitar que les pressions dels lobbies empresarials aconsegueixin frenar la tramitació del reglament, del qual es beneficiaran a tot Europa milions d’empreses, especialment autònoms i pimes, que són els que més pateixen la xacra de la morositat.

Paral·lelament, l’entitat continuarà treballant "davant la necessitat imperiosa d’abordar el problema de la morositat al nostre país, ja que els nostres terminis de pagament estan entre els més llargs de la Unió Europea", va afirmar Cañete.