Cimera econòmica

La baixa productivitat centrarà la reunió anual del Cercle

A la trobada hi assistiran el Rei, Sánchez, Aragonès i altres representants polítics

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Es torna a celebrar per segon any consecutiu poc després d’unes eleccions. Però, igual que el 2023, els seus promotors confien que sigui una trobada com menys política, millor. El Cercle d’Economia vol centrar la seva reunió anual en la mala evolució de la productivitat espanyola, un element, diuen, que repercuteix en la pèrdua de posició en termes de renda per càpita respecte a la UE i en l’Estat del benestar. "És un tema que ens preocupa", van dir el president de l’entitat, Jaume Guardiola, i el director general de la reunió, Miquel Nadal, en la seva presentació.

Notícies relacionades

La 39a edició d’aquesta trobada serà del dimecres 22 al divendres 24 de maig i, per primera vegada, al Palau de Congressos de la Diagonal. Portarà per títol El món a prova: estratègies per impulsar la productivitat i el benestar en temps de canvi i comptarà amb figures com el director d’Educació de l’OCDE i inventor de les proves PISA i la nova consellera delegada de Vueling, entre d’altres.

El Cercle espera el rei Felip VI; el president del Govern, Pedro Sánchez; el president en funcions Pere Aragonès, i el líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo.