L’andorrà MoraBanc adquireix la majoria de Tressis

L’andorrà MoraBanc adquireix la majoria de Tressis
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’entitat andorrana MoraBanc ha tancat un acord que li permet controlar la majoria del capital de la banca privada Tressis. L’operació està subjecta ara a l’autorització de les autoritats regulatòries competents. L’adquisició, de la qual no s’ha donat a conèixer el preu, no implicarà canvis a l’equip directiu, liderat per José Miguel Maté, que continuarà assumint les mateixes responsabilitats que fins ara i formant part de l’accionariat. Igualment, es manté l’equip professional i la xarxa d’oficines i agents de Tressis.

Tressis es va fundar l’any 2000 i compta amb un patrimoni que, al tancament del desembre passat, superava els 6.800 milions d’euros. Quan es tanqui l’operació, comptarà amb el suport de MoraBanc, que aposta per la filosofia i el posicionament de Tressis. Es mantindrà la marca i l’autonomia per seguir amb el seu model de negoci.

José Miguel Maté, conseller delegat de Tressis, va destacar que "l’entrada d’un grup tan solvent i sòlid com MoraBanc en l’accionariat recolza la trajectòria de més de dues dècades en la gestió de patrimonis", així com el model de negoci que ha desenvolupat.

Notícies relacionades

Amb la incorporació de Tressis, el Grup MoraBanc superarà els 18.000 milions d’euros en actius sota gestió, dels quals 8.000 corresponen a la seva matriu a Andorra i els altres 10.000 a les filials a Espanya, Suïssa i els EUA. Tot això consolida l’interès de la firma andorrana per potenciar la internacionalització i la diversificació del seu negoci. A Espanya, amb aquesta operació, el Grup MoraBanc passarà a gestionar més de 7.500 milions d’euros en actius.

A banda d’incrementar el seu volum, el Grup MoraBanc també incorpora la societat gestora d’institucions d’inversió col·lectiva, Tressis Gestión, que compta amb més de 900 milions d’euros de patrimoni gestionat.