Emprenedores

El poder d’estar entre aliades

El club està pensat com «un trampolí per al talent femení», diu la directora

Un grup de sòcies i col·laboradores de Juno House reflexionen sobre com el fet de connectar amb altres dones els ha ajudat a créixer en el món dels negocis i sostenir la confiança en elles mateixes en un món encara predominantment masculí.

El poder d’estar entre aliades

Paula Clemente

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Treballen en sectors aparentment molt allunyats entre si. Una lidera una empresa de cosmètica, una altra fa documentals i tres més es mouen en el terreny de la consultoria, del vi i dels viatges. El que tenen en comú és la vocació emprenedora, les ganes de trencar sostres i, en un sentit més pragmàtic, que totes formen part d’una manera o altra de Juno House, un club que només accepta sòcies i que està especialment pensat per ser "un trampolí per al talent femení" i un "refugi urbà" on es pugui acudir per envoltar-se de "companyes i amigues que inspirin".

Almenys així ho resumeix Natalie Batlle, que va posar a rodar la iniciativa el 2022 i s’ocupa de la direcció. "En aquests dos anys hem vist de tot: el poder del woman-to-woman, que l’oportunitat és tremenda i que les sinergies es produeixen cada dia quan ens trobem en un espai segur i inspirador", explica ella mateixa. Al seu voltant, 11 dones, la majoria sòcies del club, hi estan d’acord.

EL PERIÓDICO les ha reunides per parlar de lideratges femenins, de fins a quin punt és complex arribar i mantenir-se a dalt de tot de la cadena de comandament d’una gran companyia, d’emprenedoria en general i, en definitiva, de com es pot bregar amb un món encara predominantment masculí.

Elles són Ariadna Vallverdú, consultora d’Accenture; Laura Guix, fundadora de l’agència Pressego Comunicación; la periodista Charo Sebastián; Andrea Draper, cofundadora de la consultoria Octava, i Sonia Muñoz, fundadora de Talented Consulting, per esmentar-ne unes quantes. Conèixer-se, diuen, els ha suposat entendre que el problema ve més de fora que de dins, i que, envoltades de la gent adequada, es pot arribar gairebé a qualsevol lloc.

"La perspectiva de gènere en els negocis canvia el negoci, perquè les dones posem la vida al centre: no construïm compartimentant, no podem ser exitoses obtenint només una parcel·la del que ens toca", diu una d’elles. "Aquí no ens hem empoderat, perquè ja veníem empoderades; aquí hi hem trobat sobretot connexions amb altres sectors que no són els nostres; jo, per exemple, he après molt de finances, de creació de marca...", exemplifica una altra.

‘Networking’ i confiança

Notícies relacionades

"Veure un grup de dones joves fer això incentiva perquè veus que sí que es pot fer, que hi ha referents dones... Això t’anima a seguir aquests passos", afegeix una altra. "És molt més fàcil fer negoci quan tens el networking i la confiança", diu l’última.

A l’haver començat a compartir espais, inquietuds i projectes han començat a reforçar la confiança personal i a entendre que sí que hi ha prou espai per a elles en el món empresarial quan les regles del joc són més afins a les seves particularitats. Per això que, al preguntar-los què farien si tinguessin una vareta màgica amb què poguessin construir un escenari ideal, parlin, sobretot, d’educació.