El Govern refusa l’opa a Talgo del consorci hongarès al veure-hi Rússia al darrere

Magyar Vagon nega tenir vincles russos i insisteix a seguir endavant amb l’operació

El Govern refusa l’opa a Talgo del consorci hongarès al veure-hi Rússia al darrere

Martí Saballs Pons J. C. Lozano / G. Santamarina

1
Es llegeix en minuts
Martí Saballs Pons
Martí Saballs Pons

Director d'Informació Econòmica de Prensa Ibérica.

ver +

Bomba en l’esperada opa del consorci hongarès Ganz-Mavag sobre Talgo. El Govern "farà tot el possible" per rebutjar l’opa, segons va explicar el ministre de Transports, Óscar Puente, en el II Congrés de Mobilitat Intel·ligent i Sostenibilitat organitzat pel grup Prensa Ibérica. La decisió del Govern ve motivada pel temor que hi hagi inversors russos o el mateix Estat darrere del consorci hongarès, integrat en un 55% per la companyia Magyar Vagon de l’inversor András Tombor i al 45% pel fons estatal Corvinus. El consorci ultimava ja la presentació formal de l’anunciada oferta d’adquisició (opa) per Talgo.

Notícies relacionades

El Govern de Sánchez no veu políticament amb bons ulls l’Executiu de Viktor Orbán (malgrat que Hongria és des del 2004 membre de ple dret de la UE). Considerat conservador i nacionalista, tot i que en alguns sectors el qualifiquen directament d’ultradretà, Orbán manté sobretot uns estrets llaços amb Vladímir Putin que converteixen el primer ministre hongarès en l’aliat més estret de Rússia dins de la UE. L’inversor András Tombor té un passat com a assessor i persona pròxima al mateix Orbán. Ganz-Mavag anava a enviar per carta al consell d’administració de la companyia de ferrocarrils espanyola l’oferta formal, a un preu de cinc euros per acció. Talgo val ara en borsa uns 570 milions, ja que cotitza per sobre dels quatre euros per títol. A partir d’aquest instant, s’havia d’obrir definitivament el procés amb l’enviament a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) de l’anunci de l’opa.

El grup hongarès, per la seva banda, nega tenir vinculació amb Rússia o Vladímir Putin. I explica que, abans de la invasió de Rússia a Ucraïna, András Tombor estava associat amb una companyia russa de material ferroviaril . No obstant, després de l’esclat de la guerra a Europa, els dos socis van renegociar i van desfer l’aliança.

Temes:

Intel Govern