Compensació a la baixa

El TS concedeix a Abertis 33 dels 4.000 milions que demanava per l’AP-7

La concessionària va impugnar per insuficients els mil milions pagats pel Govern

El TS concedeix a Abertis 33 dels 4.000 milions que demanava per l’AP-7

ÁNGELES VÁZQUEZ

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Tribunal Suprem ha concedit 32,9 milions a la concessionària de l’autopista AP-7, Acesa, del grup Abertis, en relació amb les obres d’ampliació de carrils que va dur a terme a partir del 2006, després de la firma del corresponent conveni amb l’Estat. La companyia reclamava 4.000 milions de compensació, però l’alt tribunal rebaixa sensiblement la quantitat, que ordena que s’actualitzi en funció del que està subscrit amb l’Administració.

Notícies relacionades

El conveni explicava que l’increment substancial del trànsit i els reiterats problemes de congestió van fer necessària la seva ampliació, així com la implantació d’un sistema de peatge tancat en un tram concret. Acesa va assumir l’obligació d’executar les inversions i el mateix conveni va establir una fórmula per al restabliment de l’equilibri econòmic financer de la concessió, alterat per les actuacions assumides.

El febrer del 2022 el Consell de Ministres va acordar compensar les obres fetes amb 1.069,9 milions d’euros, però l’acord va ser impugnat per Acesa, que va considerar que la quantitat que li corresponia era la de 5.373 milions.

Temes:

Abertis Govern