França multa Amazon per vigilar la plantilla

França multa Amazon per vigilar la plantilla

Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

França ha imposat una multa de 32 milions d’euros a Amazon per utilitzar un sistema de vigilància "excessivament intrusiu" i "insuficientment segur" per controlar els seus treballadors.

Notícies relacionades

Després de rebre les queixes de diversos empleats, l’agència francesa de protecció de dades (CNIL, per la seva sigla en francès) ha dictaminat que el mètode que utilitza el gegant del comerç electrònic per determinar el rendiment de la plantilla viola la normativa europea, que obliga les empreses a obtenir el seu consentiment per al tracte de la informació personal. Amazon France Logistique és l’empresa que gestiona els grans magatzems de la multinacional nord-americana a França. Els empleats treballen amb un escàner que registra el temps que tarden a fer tasques com retirar un article de les prestatgeries o preparar-lo per entregar-lo als clients, fet que "els sotmet a una pressió contínua". El dictamen de la CNIL no qüestiona aquest mètode de vigilància informàtica, que també s’aplica de manera habitual en altres centres logístics de la companyia com els que té a Espanya.

"Estem en desacord amb les conclusions de la CNIL, que són objectivament incorrectes, i ens reservem el dret a presentar un recurs. Els sistemes de gestió de magatzems són estàndards en la indústria i són necessaris", diuen des d’Amazon a preguntes d’aquest mitjà. n

Temes:

Amazon França