Abús de poder

Aval a la multa de 2.400 milions a Google per vulnerar la competència

L’advocada general del TJUE conclou que la tecnològica es va servir de la seva posició dominant en el mercat dels serveis de cerca

Aval a la multa de 2.400 milions a Google per vulnerar la competència

AFP PHOTO / Peter Muhly

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El setge entorn de Google es continua estrenyent. A l’espera de la sentència definitiva del Tribunal de Justícia de la UE, l’advocada general del TJUE, Juliane Kokott, va concloure en la seva anàlisi preliminar que l’empresa tecnològica es va servir de la seva posició dominant en el mercat dels serveis de cerca general com a palanca per afavorir el seu propi servei de comparació de productes i ha de pagar la multa de 2.400 milions imposada per la Comissió Europea el juny del 2017 i avalada quatre anys després, per primer cop, per la cort europea.

En aquesta decisió, l’Executiu comunitari va acusar el gegant d’internet de Google de presentar de forma preferent els resultats de cerca del seu servei de comparació de productes, situant-los a la part superior i destacant-los amb una informació atractiva d’imatge i text, en les anomenades shopping unit. Per contra, els resultats de cerca dels serveis de comparació de productes de la competència només apareixien en una posició inferior.

Notícies relacionades

"Condicions injustes"

L’empresa ho va recórrer el 2022. Ara, l’advocada general proposa de nou a l’alta cort europea que desestimi el recurs i que "confirmi la multa". Segons recalca Kokott, l’autofavoritisme que es retreu a l’empresa és "una forma autònoma d’abús per mitjà de l’aplicació de condicions d’accés injustes als serveis de comparació de productes de la competència, pressuposant que produeixi com a mínim efectes potencialment contraris a la competència".

Temes:

Internet Google