Iberdrola dispara el dividend un 12% i anticipa pujades en els pròxims anys

Iberdrola dispara el dividend un 12% i anticipa pujades en els pròxims anys
1
Es llegeix en minuts
David Page

Iberdrola dispara el seu dividend després d’un any de resultats disparats. L’elèctrica ha anunciat una fort pujada del 12,2% del dividend a compte corresponent a l’exercici 2023, fins als 0,202 euros bruts per acció, que es pagarà a finals d’aquest gener, i a la qual es sumarà el dividend complementari que ha d’aprovar la pròxima junta general d’accionistes, que s’abonarà previsiblement al juliol.

La forta pujada de la nova retribució a compte arriba tot just tres mesos abans que el grup reveli el seu nou pla estratègic, el pròxim 21 de març, que anticipa una més que previsible millora dels dividends per als pròxims anys, en línia amb els resultats financers creixents i després de superar els objectius de la seva última actualització del full de ruta corporatiu, que ja prometia un rècord de benefici, inversió i dividend.

La companyia havia anunciat l’octubre passat la seva intenció d’elevar un 11% el dividend a compte fins als 0,20 euros per acció, malgrat haver arribat ja a la base de retribució promesa als accionistes per al 2025. Ara l’elèctrica anuncia una millora encara més gran de la que s’esperava.

Notícies relacionades

Política retributiva

Iberdrola va prometre en l’última actualització del seu pla estratègic, revelada el 2022, una millora dels dividends en línia amb l’augment dels guanys previst per als pròxims exercicis. El grup va anticipar llavors mantenir la seva política retributiva amb un pay out d’entre el 65% i el 75% (és a dir, repartirà entre els accionistes entre un 65% i un 75% del benefici anual). Amb aquesta guia, l’elèctrica previa arribar a un dividend d’entre 0,55 i 0,58 euros per acció el 2025, amb una base de 0,46 euros el 2023-24 i 0,50 euros el 2025. L’elèctrica ofereix als accionistes tres opcions de cobrament del dividend a compte del 2023 en el marc del seu programa de retribució flexible.

Temes:

Iberdrola