Industria de l'entreteniment

La banda de ‘La casa de papel’ atraca Barcelona

La banda de ‘La casa  de papel’ atraca Barcelona

Netflix

3
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

L’univers de La casa de papel té, des d’ahir, nou capítol. Tot just una setmana després d’estrenar Berlín, un spin-off protagonitzat pel personatge de la sèrie que pren el nom de la capital alemanya i que se situa cronològicament anys abans de la primera temporada, Netflix publica una altra entrega d’aquest univers d’atracaments i atracadors. Ho fa, aquesta vegada, en format videojoc, amb Barcelona com a teló de fons i amb un nou protagonista: tu mateix.

La banda de ‘La casa de papel’ atraca Barcelona /

La proposta de l’empresa nord-americana responsable del desenvolupament del joc –Boss Fight Studio– i de la plataforma en la qual s’hi podrà jugar -Netflix- és una història situada entre els fets que passen a Berlín i el famós atracament de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre entorn del qual gira la primera temporada de la sèrie original. En aquest cas, la mateixa banda es disposa a sabotejar una subhasta d’art celebrada al Museu La Perla de Barcelona (inventat per a l’ocasió) acompanyada d’un nou integrant: un hacker amb un passat misteriós la missió personal del qual és, en realitat, recuperar les peces d’art que li van robar a la seva família o venjar, com a mínim, la mort dels seus pares.

La banda de ‘La casa de papel’ atraca Barcelona /

"Entrar al món de la sèrie"

La banda de ‘La casa de papel’ atraca Barcelona /

La casa de papel: La opción, com s’anomena el joc, "és una nova història i el que és més important és que tu ets el personatge principal, així que tens llibertat absoluta per desenvolupar-la a la teva manera", resumeix la showrunner de Boss Fight Studio, Nathalie Martinez. "És com entrar directament al món de la sèrie, pots deixar la teva marca, pots prendre decisions capaces de determinar si el pla del Professor [qui dissenya els atracaments] és un èxit o no, pots establir relacions romàntiques amb personatges de la sèrie com Denver o Tokio… a més, les teves decisions obren diferents camins que et porten només a un dels múltiples finals possibles", explica la mateixa portaveu.

"És un gran avantatge ser sota el mateix sostre que l’equip de televisió: s’estableix una relació col·laborativa que ens permet obtenir informació de la sèrie que no tindríem si no fóssim la mateixa companyia", contextualitza, per la seva banda, la directora d’aquest estudi de videojocs, Sarah Springwater. "L’altra cara de la moneda és el gran desafiament de crear un joc que els fans adorin i que superi les seves expectatives", apunta aquesta directiva, que confessa que l’experiència els diu que als seguidors acèrrims d’un univers com aquest, el que busquen és una proposta completament alineada amb el producte original.

En això, Netflix porta una mica d’avantatge. La plataforma va començar a publicar videojocs el 2021 amb la intenció d’ampliar l’oferta i experiència dels subscriptors, i no amaga que, malgrat que el seu objectiu és acabar tenint un catàleg que respongui als gustos de tot aquell que vulgui jugar allà, de moment la seva prioritat són els jocs basats en sèries i pel·lícules de Netflix (acaben de llançar, per exemple, un joc basat en el reality El amor es ciego) o jocs de reconegut èxit que puguin emportar-se a la seva plataforma. Exemple d’això últim és Cut The Rope, un famosíssim trencaclosques desenvolupat des de Barcelona que té la seva versió a Netflix des d’aquest estiu.

En principi, per mòbil

Notícies relacionades

De moment, són, tots, jocs a què només es pot accedir des de l’aplicació mòbil de la plataforma, però la companyia –que tanca l’any amb entorn de 90 jocs al seu catàleg– ja està provant versions per a televisió i ordinador als Estats Units, el Regne Unit i el Canadà.

La casa de papel és una de les sèries més populars de Netflix, acumula 7.000 milions d’hores de visionament i ha generat una comunitat de fans molt intensa arreu del món: "Fer una adaptació del joc és una decisió molt natural", afirma Springwater. "El que esperem és que els membres de Netflix sentin que és una extensió de la sèrie de televisió, que s’estan posant en aquest món, que s’estan unint als seus personatges favorits en un robatori, però que, alhora, tenen la seva pròpia missió", conclou.