«Greu afectació»

El Port de Barcelona carrega contra la proposta de Foment del Treball d’ampliar la pista de l’aeroport cap a la Ricarda

El Port de Barcelona carrega contra la proposta de Foment del Treball d’ampliar la pista de l’aeroport cap a la Ricarda
1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha enviat una carta a Foment del Treball en què carrega contra la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat cap a la Ricarda presentada aquest dilluns a la seu empresarial. La missiva, dirigida al seu president, Josep Sánchez Llibre, critica l’entitat que la idea de prolongar la pista a 840 metres cap al nord comporta «greus potencials afectacions» en la infraestructura portuària.

Salvadó recorda que fa «dos anys el port barceloní que treballa i requereix a les administracions competents en trànsit aeri» per aconseguir que les grues del moll Prat puguin passar dels 80 metres d’altura 90 metres. La idea presentada per la comissió d’experts de Foment del Treball podria fer anar en orris aquesta voluntat.

Informat «reiteradament»

Un avió enlairant-se de l’aeroport del Prat /

FERRAN NADEU
Notícies relacionades

Aquestes grues més altes permeten operar amb els barcos de mercaderies, que cada vegada són més grans i que, en el futur, ho seran més. El president del Port insisteix en la carta que, malgrat que s’ha informat «de manera reiterada» que aquesta prolongació cap al nord condicionaria les seves possibilitats de creixement, la patronal ha mantingut la proposta, cosa que qualifica de «greu». En la roda de premsa de presentació, el president de la comissió, Lluís Moreno, ha admès que la seva idea afectava el port.

«El port ja no pot operar de manera eficient avui dia com a conseqüència de l’impacte de les servituds derivades de la proximitat amb l’aeroport», prossegueix la carta. «Una futura ampliació de l’aeroport cap al nord agreujarà aquesta situació i posarà en risc l’imprescindible trasllat cap al sud de la terminal més pròxima a la ciutat», es queixa.