Pimec reclama més perspectiva de gènere en el repartiment dels fons europeus

Georgina Roig

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La patronal de les petites i mitjanes empreses catalanes Pimec ha reclamat que els fons europeus tinguin més perspectiva de gènere i ha demanat mesures d’igualtat en l’àmbit de la Unió Europea, segons ha difós en un comunicat aquest divendres.

Així ho ha manifestat el seu president, Antoni Cañete, i la presidenta de la Comissió Dona i Empresa de Pimec, Maria Teixidor, en una jornada de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Hi ha «problemes d’equitat en el repartiment d’ajudes i suports, i moltes vegades es deixen al marge sectors amb una important presència femenina», ha denunciat Cañete.

La vicepresidenta de la Comissió d’Indústria, Recerca i Energia del Parlament Europeu (PE), Lina Gálvez, ha defensat que «és necessari» anticipar-se als projectes de futur en matèria de gènere i no només adaptar-se a la realitat de cada moment.

Notícies relacionades

Des de la patronal de pimes veuen necessari que els Next Generation «incloguin finançament específic per a la igualtat de gènere», amb requisits i indicadors explícits per a la integració de les perspectives de gènere. «L’existència de sectors altament masculinitzats i els estereotips en determinades ocupacions són realitats que afecten el reconeixement del paper de les dones en l’àmbit econòmic», ha afegit en el seu comunicat.

Pimec ha presentat l’estudi ‘L’aportació de la dona en l’economia espanyola’ –fet junt amb la doctora María Bastida–, que apunta que les dones representen el 51,88% del PIB espanyol.