Els fons creditors inicien els tràmits per obtenir la propietat de Celsa
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Comença el procés. Els fons creditors de Celsa han anunciat l’inici dels tràmits per demanar l’autorització d’inversió per part del Govern espanyol i convertir-se en propietaris de la siderúrgica de la família Rubiralta. Aquest pas es produeix després de l’aprovació pel Jutjat del Mercantil núm. 2 de Barcelona del pla de reestructuració que van presentar els fons creditors del grup Celsa. Ara la patata calenta estarà a sobre de la taula del consell de ministres, que pot establir condicions a l’operació.

Tant el Govern espanyol com la Generalitat han comunicat a les societats creditores la necessitat d’assegurar, a través de compromisos ferms i vinculants, el manteniment de la viabilitat de l’empresa a llarg termini, la presa de decisions del grup a Espanya i la protecció de l’ocupació i les capacitats productives en el marc del caràcter estratègic d’aquesta indústria amb uns 10.000 empleats.

Consell independent

Igualment, el Govern ha traslladat als creditors la necessitat d’establir un consell d’administració independent i la incorporació d’un soci industrial que enforteixi la gestió de la companyia. Els fons han manifestat al Govern «el seu total compromís amb l’objectiu de sanejar i enfortir la posició financera de Celsa, amb el de mantenir la seva plantilla i les seves capacitats productives a Espanya i amb la resta dels objectius assenyalats», segons un comunicat. 

Els creditors també s’han mostrat disposats a treballar amb tots els implicats per garantir el compliment dels objectius comunicats pel Govern, per a la qual cosa estan fomentant canals de comunicació transparents, tant amb els diferents nivells de l’Administració com amb els representants dels treballadors. 

Notícies relacionades

Els fons ja estan posant en marxa alguns dels compromisos adquirits amb el Govern, com són la mateixa sol·licitud d’autorització d’inversió a Espanya o el nomenament de Rafael Villaseca, expresident de Gas Natural, avui Naturgy, com a president d’un consell independent. Quant a la resta de compromisos, «s’aniran implantant a mesura que avanci el procés», asseguren. 

La sentència judicial permet que els fons creditors es quedin amb el 100% de la propietat de l’empresa familiar catalana més gran, una vegada els Rubiralta han arribat a deure més de 2.500 milions d’euros, més del que el jutge va considerar que valia tota Celsa, un grup que ocupa unes 10.000 persones a Espanya i que factura uns 6.000 milions d’euros a l’any.

Temes:

Crisi