De l’11 al 15 d’octubre

El Port de Barcelona aprofitarà el Saló Nàutic per acostar la Copa Amèrica de vela a la ciutadania

El Port de Barcelona aprofitarà el Saló Nàutic per acostar la Copa Amèrica de vela a la ciutadania

Port de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La celebració de la Copa Amèrica de vela a Barcelona l’any que ve ha transformat el Port Vell. El canvi de pell fa mesos que dura i es prolongarà durant bastant temps, més enllà de la competició esportiva i tecnològica del 2024. Per això, des del Port de Barcelona volen aprofitar el Saló Nàutic, que se celebra de l’11 al 15 d’octubre, per acostar aquest esdeveniment global a la ciutadania, el gran repte de la cita, la implicació social.

Per començar, l’estand de l’autoritat portuària estarà fora del recinte oficial del saló de Fira de Barcelona, que compleix 61 edicions. Ubicat al Portal de la Pau, a la desembocadura de la Rambla, els 150 metres quadrats seran una «àgora oberta» en la qual es parlarà d’«innovació, sostenibilitat, economia blava i Copa Amèrica», ha resumit aquest dimarts el president del port, Lluís Salvadó.

Setanta activitats

Durant els cinc dies se celebraran 70 activitats amb un centenar de ponents, entre els quals hi haurà 16 entitats veïnals. La directora d’Innovació i Estratègia de Negoci, Emma Cobos, ha assegurat que els barris de la Barceloneta, el Gòtic, el Raval i el Born, tots de la veïna Ciutat Vella, han volgut col·laborar presentant les seves iniciatives, actuacions vinculades a la seva història o expressions de folklore.

La Copa Amèrica de vela hissa les espelmes a Vilanova i la Geltrú /

FERRAN NADEU

«Hem anat als barris a buscar la cultura marinera. Volem que es produeixi una simbiosi entre els barris i també amb la Copa Amèrica», ha relatat Cobos. Està previst que els sis equips que competiran a Barcelona l’any vinent (i que ja ho van fer en la regata preliminar de Vilanova i la Geltrú) també expliquin les seves estratègies en una taula rodona.

Obrir el mar a tots

Notícies relacionades

La Fundació Barcelona Capital Nàutica tindrà igualment un paper en l’espai del Saló Nàutic del Port de Barcelona. El president del comitè executiu de l’entitat, Daniel Puig, ha insistit en la seva voluntat de perpetuar el llegat de la competició de vela («el nostre lema és clar: volem obrir el mar a tothom», ha remarcat), raó per la qual també exposaran el projecte pedagògic de ‘Viu la vela’, que desenvolupen amb l’Ajuntament de Barcelona.

A l’aigua, quatre tipus d’embarcacions acompanyaran l’espai del port, entre d’altres, el ‘Chase Zero’, el barco d’acompanyament dels velers de la Copa Amèrica propulsat amb hidrogen. També es presentarà el nou ‘Blau’ d’EL PERIÓDICO, sobre economia blava, i donaran a conèixer la Conferència de l’ONU sobre el Decenni dels Oceans, que se celebrarà a Barcelona el 2024.