Aquest divendres i dissabte

Convocada una vaga de dos dies a les botigues d’Apple

Convocada una vaga de dos dies a les botigues d’Apple

ALBERT GEA / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els sindicats han convocat una vaga a les botigues d’Apple a França per a aquest divendres i dissabte, coincidint amb el llançament del seu nou mòbil, l’iPhone 15, per protestar per les seves condicions salarials i reclamar més contractacions d’empleats. En una convocatòria conjunta divulgada a les xarxes socials, sis centrals dels treballadors de l’entitat Apple Retail a França, així com representants dels equips de Barcelona i de serveis centrals convoquen aquesta aturada i es queixen que la direcció ha «decidit ignorar les nostres reivindicacions i preocupacions malgrat que són perfectament legítimes».

Amb aquesta mobilització, els vaguistes pretenen assenyalar a la direcció que «no són aquests moviments els que perjudiquen l’empresa, sinó més aviat la seva denegació davant el malestar dels seus empleats».

Divendres està prevista una concentració davant de la botiga més emblemàtica de París, al costat de la plaça de l’Òpera.

Notícies relacionades

Les seves principals reivindicacions són una pujada salarial del 7% per a tothom en les anomenades «negociacions anuals obligatòries», «el final de la congelació de les contractacions», l’«alineament dels avantatges» i una «visió estratègica de llarg termini».

L’aturada comença el primer dia en què està prevista la comercialització de l’IPhone 15, que la marca de la poma va presentar el dia 12 passat. 

Temes:

Apple