Eleccions

Elite Taxi insta a recolzar la candidatura de Santacreu a la Cambra de Comerç

Elite Taxi insta a recolzar la candidatura de Santacreu a la Cambra de Comerç

ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elite Taxi recolza la candidatura de Josep Santacreu, batejada com a ‘Va d’empresa’ a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, en concurrència amb la del moviment independentista promogut per l’Assemblea Naciona Catalana (ANC). El president d’aquesta organització, Olivier Contel Aguilera, forma part d’aquesta candidatura en l’epígraf de transports i emmagatzematge.

Aquesta organització de taxistes, que és la majoritària, ha començat a mobilitzar els seus associats perquè vagin a a votar en favor d’aquesta candidatura a les eleccions que se celebraran telemàticament dels dies 15 al 18 d’aquest mes i de manera presencial el dia 20.

En una comunicació remesa als seus socis, l’entitat, a través del seu líder Tito Álvarez ha avisat els associats que s’ha d’anar a votar. «Demà donarem totes les instruccions perquè voteu del 15 al 20 de setembre. El taxi ha de votar en massa i de tornar a demostrar que és un sector unit i capaç d’inclinar la balança sempre a un costat o un altre», afirma. A les eleccions del 2019, aquest sindicat va instar a recolzar la candidatura del financer Carles Tusquets.

En aquests comicis, en què estan implicades les 13 cambres de comerç catalanes, destaca la principal, la de Barcelona, en què actualment impera una majoria independentista a través de la candidatura ‘Eines de País’, amb la presidència de Mònica Roca, s’han presentat 112 empreses i autònoms per cobrir les 52 cadires del ple subjectes a sufragi universal.

A més de l’opció secessionista, que torna a presentar-se sota el lema ‘Un pas més’ dins del conglomerat ‘Eines de País’, que no ha comunicat qui optarà al càrrec de president, hi ha la candidatura de l’exconseller delegat de DKV, Josep Santacreu, sota el nom de ‘Va d’empresa’. Santacreu es va inscriure com a representant de la Fundació Privada Pro-Disminuïts Psíquics Finestrelles, en la categoria 2 del grup 14 (altres serveis destinats a la venda). Tot i que no s’ha explicitat, la proposta de Santacreu és vista amb bons ulls pel Govern. La patronal Foment no ha volgut mostrar públicament el seu suport a cap candiudatura i Pimec tampoc, tot i que molts dels seus socis ho són també d’Elite Taxi.

Prohibit el vot delegat

Per evitar els problemes que es van produir en les eleccions del 2019 amb el vot electrònic, la Generalitat, que tutela aquests organismes a través de la Conselleria d’Empresa, ha establert una sèrie de canvis com la prohibició expressa del vot delegat. Els comicis de fa quatre anys van ser impugnats des de l’inici i estan qüestionats pels tribunals per diverses denúncies i entre elles la promoguda pel financer Carles Tusquets, que es va presentar a aquestes eleccions.

Notícies relacionades

El ple de la Cambra de Barcelona compta amb 60 vocalies. Sis són per a les patronals, Foment del Treball i Pimec que, a diferència dels comicis del 2019, han acordat repartir-se les cadires per meitats. Les ocuparan, per part de Foment, Anna Cornadó, consellera delegada de Copisa; Ignasi Marull, sociodirector de PWC i Eloi Planes, president executiu de Fluidra. I per part de Pimec són Emma Gumbert, sòcia fundadora d’Emma Gumbert; Martina Font, directora corporativa de Font Packaging Group i Miquel Martí, president i conseller delegat de Moventia. A més hi ha dues de les denominades ‘cadires d’or’ que corresponen a empreses que les paguen i després els 52 que es presenten a les eleccions per sufragi universal amb el cens aprovat.

A més de la de Barcelona hi haurà eleccions a les de Terrassa, Tarragona, Sabadell, Reus, Girona, Manresa, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lleida, Tàrrega, Valls i Tortosa. D’aquestes només hi haurà eleccions a Terrassa –on hi ha candidatures per a totes les categories– Manresa, Sabadell i Reus, on només algunes vocalies estaran subjectes al sufragi. Per a la resta de candidatures la xifra és igual o inferior al nombre de vocalies a cobrir per la qual cosa s’ocupen directament sense votació.