Acord parcial amb els sindicats

El Govern traurà unes 30.000 places d’ocupació per a l’Administració General de l’Estat

El Govern traurà unes 30.000 places d’ocupació per a l’Administració General de l’Estat

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha arribat a un acord amb dos dels tres sindicats més representatius en la funció pública per a l’oferta d’ocupació pública del 2023. El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública traurà a oposició un 20% més de places per a l’Administració General de l’Estat (AGE) que l’exercici anterior, segons coincideixen diferents fonts sindicals consultades. Això elevaria els llocs de treball oferts per sobre de la cota dels 30.000, en expenses de la concreció de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i de les convocatòries d’estabilització.

Notícies relacionades

Els negociadors de la ministra María Jesús Montero han anat traslladant a les centrals la informació sobre la nova oferta d’ocupació pública amb comptagotes. Fins al punt que els sindicats més representatius entre els funcionaris –Csif, CCOO i UGT– no tenen encara confirmació oficial de la xifra exacta que portarà el Govern al Consell de Ministres, presumiblement aquest dimarts. Aquest ha sigut el motiu pel qual CCOO ha decidit no firmar l’acord per a l’OOP. Els altres dos sindicats sí que l’avalen.

Després de diverses hores de reunions que han arrencat a les deu del matí, el Govern dona per tancades les converses per a l’OOP del 2023 en l’Administració General de l’Estat. El nombre de places serà un 20% superior al del 2022. Atenent aquesta referència, l’any passat per a l’AGE van treure un total de 29.578 places, de les quals 15.880 seran places de nou ingrés, i 9.591, de promoció interna. És a dir, aplicant l’increment del 20%, l’oferta per a l’AGE rondaria les 30.000 places. Les convocatòries per a l’estabilització està previst que surtin en un reial decret independent, segons apunten les centrals.