Oferta ocupació pública 2023

Sanitaris, docents, Mossos: així es distribueixen les 14.000 places que la Generalitat traurà a oposició

Sanitaris, docents, Mossos: així es distribueix l’oferta d’ocupació públic de l’exercici 2023

Oposiciones de Educación en Barcelona

Oposiciones de Educación en Barcelona / Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha plantejat als sindicats l’oferta d’ocupació pública (OPE) per a l’exercici 2023. L’administració catalana preveu treure a oposició un total de 14.028 places, totes de nou ingrés. És l’oferta d’ocupació més nombrosa de l’última dècada, segons ha destacat la conselleria de Presidència aquest divendres en un comunicat. Les proves d’accés distribuiran llocs de treball per a sanitaris, docents, Mossos d’Esquadra, bombers o agents rurals, entre d’altres.

Notícies relacionades

L’administració catalana ha incrementat el nombre de places a oferir amb l’objectiu de donar compliment a la nova llei d’ocupació pública, que persegueix reduir l’elevada temporalitat en el públic i acostar l’esmentat percentatge (avui per sobre del 30%) fins al 8%. L’OPE de la Generalitat del 2023 seguirà el seu propi procés i a aquesta s’hi han de sumar els processos extraordinaris d’estabilització que ha anat desplegant en els últims mesos, com el que està a punt d’acabar a Educació i pretén adjudicar gairebé 13.000 places avui ocupades per interins.

El col·lectiu que més es veurà reforçat en nombre de places és el de sanitaris. Concretament l’Institut Català de Salut (ICS) oferirà 6.211 places. El seguiran els docents, amb 3.988 places. Després vindran el personal d’administració i serveis, amb 2.491 places, els Mossos d’Esquadra, amb 893 places, els bombers (279), els agents rurals (100) i el personal de l’administració penitenciària (66).