Farmacèutiques

Roche inverteix 51 milions a renovar i ampliar les seves instal·lacions a Sant Cugat

Roche inverteix 51 milions a renovar i ampliar les seves instal·lacions a Sant Cugat

Roche

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Roche reaposta per Barcelona 90 anys després del seu aterratge a l’àrea metropolitana de la ciutat. La farmacèutica d’origen suís inaugura aquest dimarts el seu nou Campus de Barcelona, resultat de la renovació i ampliació del seu complex a Sant Cugat del Vallès, espai que funciona també com a seu de l’empresa a Espanya. El projecte ha costat a la companyia 51 milions d’euros i s’ha orientat perquè les instal·lacions responguin a les noves dinàmiques de treball que es pretén que hi hagi al lloc, així com a estar alineada amb el mandat d’intentar ser com més verda millor: és el primer centre del Grupo Roche completament lliure d’emissions de CO2.

En un comunicat, la farmacèutica explica que el que han fet ha estat construir un nou edifici, soterrar i ampliar l’aparcament, i adaptar l’antic edifici a un nou model de treball. «S’utilitzen els espais com a element potenciador de les noves maneres de treballar, es facilita la interacció a través de sistemes tecnològics d’última generació i s’implementen noves polítiques com la de no disposar d’espais individuals en cap nivell organitzatiu», destaca l’empresa en aquest text.

Notícies relacionades

En aquestes instal·lacions de 30.000 metres quadrats treballen unes 1.300 persones sobretot dedicades a les unitats de negoci de Diabetis Care i de Diagnostics. La primera és una unitat independent que es dedica a subministrar solucions integrades per a la diabetis; la segona s’encarrega de desenvolupar proves diagnòstiques, instruments i solucions digitals destinades als laboratoris d’anàlisis clíniques, anatomia patològica i bancs de sang. D’acord amb la mateixa Roche, més de la meitat dels equips que treballen en aquest campus exerceixen funcions globals i treballen per a tot el món.

«Ens sentim molt orgullosos de continuar apostant pel nostre campus a Sant Cugat del Vallès, on comptem amb un enorme talent per continuar contribuint a la cura de la salut de les persones», destaca la directora general de Roche Diagnostics a Espanya, Adriana Rubio. Al seu torn, el director general de Roche Diabetes Care España, Josep Maria Vallmajó, relaciona l’aposta per Barcelona amb l’«esperit d’obertura i multiculturalitat que la caracteritza i que l’ha convertit en un centre d’atracció de talent de prestigi internacional, així com la creixent activitat en innovació».