Roche crea a Sant Cugat una filial per a la gestió de malalties cròniques

La nova companyia genera 100 nous llocs de treball per assessorar i ajudar malalts i especialistes en diabetis

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Roche ha decidit crear una filial especialitzada en la gestió i el tractament de malalties cròniques, en especial diabetis. Roche Diabetis Care Spain té seu a Sant Cugat del Vallès i suposa la creació de 100 llocs de treball.

Des d'aquestes instal·lacions es proporcionen serveis als mercats espanyol i portuguès, així com servei internacional de 'call center' a set països i un centre de desenvolupament informàtic per a 52 països. En total, treballen a la filial 200 persones.

Aquesta nova filial integra la marca global de dispositius per mesurar la glucèmia (Accu-Check) i l'empresa de desenvolupament de solucions digitals per a la gestió eficient de la diabetis.

La companyia "és una clara aposta pel talent i el mercat espanyol", segons Lars Kalfhaus, director general i president de Roche Diates Care Spain. Aquesta filial, que abans estava sota el paraigua de Roche Diagnostics, està enfocada al desenvolupament de noves solucions per a la gestió integral i personalitzada de la diabetis.

El màxim representant d'aquesta nova empresa destaca la multiculturalitat de la plantilla, així com la seva diversitat, ja que procedeix de 15 nacionalitats. Al seu torn, afirma que hi ha una elevada paritat entre homes i dones en càrrecs directius (45%).

La firma està enfocada a solucions innovadores per a la gestió integral i personalitzada de la diabetis. Connecta pacientsprofessionals gestors sanitaris per a un millor control, una adherència més gran als tractaments i una millora de l'eficiència i sostenibilitat del sistema sanitari, segons els seus responsables.  

DESENVOLUPAMENT INFORMÀTIC GLOBAL   

A més, compta amb IT Hub, un centre de desenvolupament informàtic global; i l'ICC, un 'call center' internacional per a l'atenció personalitzada a pacients, clients i professionals sanitaris.

Al seu torn, ofereix serveis de planificació i gestió de la població amb diabetis per a l'Administració. L'objectiu és facilitar la prestació de serveis sanitaris.

Actualment a Espanya, gairebé sis milions de persones pateixen diabetis. De totes maneres, el 43% dels casos, que són més de dos milions, encara estan sense diagnosticar.

Notícies relacionades

Es preveu que el 2035 el nombre d'afectats hagi crescut el 55%, de manera que a Espanya hi hauria més de nou milions de persones amb aquesta malaltia crònica, segons les dades de la Federació Internacional de Diabetis (IDF).

Segons la Federació de Diabètics Espanyols (FEDE), aquesta malaltia genera, només en hospitalitzacions a Espanya, uns costos directes de 5.447 milions d'euros. El cost per pacient diabètic és de 1.708 euros. En costos indirectes, la xifra puja fins als 17.630 milions, segons la mateixa font.