Transports

Renfe comença a vendre els bitllets d’estiu amb descomptes per a joves

Renfe comença a vendre els bitllets d’estiu amb descomptes per a joves
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Renfe ha posat a la venda aquest dimarts els bitllets amb descomptes de fins al 90% perquè els joves amb edats d’entre els 18 i els 30 anys, tots dos inclosos, puguin viatjar aquest estiu, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, segons ha informat en un comunicat.

Les rebaixes inclouen descomptes del 50% en trens AVE, Avlo, Alvia, Intercity i Euromed, amb un màxim de descompte de 30 euros per bitllet, del 50% per als títols senzills d’Avant i del 90% per a la resta de serveis de mitjana distància i de la xarxa d’ample mètric.

A més, s’aplica una rebaixa del descompte del 50% del Global Flexible d’Interrail de 10 dies en 2 mesos, quan es comercialitzi a través de Renfe. Aquests bitllets amb el descompte estaran disponibles en els pròxims dies a la web de Renfe.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va publicar l’1 de juny les resolucions que fixen les condicions de venda i ús dels bitllets d’autobús i tren amb descomptes que busquen facilitar als joves viatjar amb transport aquest estiu, tant per Espanya com per Europa.

Per beneficiar-se de la mesura, els joves espanyols i de qualsevol altre país de la Unió Europea amb residència legal a Espanya, nascuts entre el 1993 i el 2005, s’hauran de registrar al formulari de la pàgina web de Mitma (https://veranojoven.mitma.gob.es/) per confirmar que compleixen els requisits exigits i, si escau, obtenir el codi personal i intransferible que hauran d’utilitzar per adquirir el passi Interrail i els bitllets rebaixats.

El registre està obert des de l’1 de juny, i s’ha de portar a terme almenys 24 hores abans d’adquirir el primer bitllet. Els interessats s’hi poden inscriure a través de certificats electrònics qualificats, com el sistema Cl@ve, o introduint el nom i cognoms (tal com consta en el DNI o NIE), la data de naixement i el número del DNI, juntament amb la data de validesa, o del NIE, juntament amb el número de suport del Registre de Ciutadà de la UE i la nacionalitat.

El codi, compost pel número de DNI o el NIE i un conjunt de caràcters, s’envia al telèfon mòbil o al correu electrònic, i és vàlid per a tot el període, del 15 de juny al 15 de setembre del 2023.

Notícies relacionades

A més de les rebaixes aprovades pel Govern, Renfe vol beneficiar els joves d’entre 18 i 30 anys que siguin membres del programa de fidelització ‘Més Renfe’ amb un viatge gratis sempre que hagin viatjat almenys dues vegades aquest estiu.

D’aquesta manera, cada dos viatges fets entre el 15 de juny i el 15 de setembre i que pertanyin a aquest programa, els viatgers obtindran un codi de descompte del 100% per comprar un bitllet en els tres mesos següents.

Temes:

Renfe