Inversió

L’última estratègia de desinversió de Soros que convé conèixer

Consells de Warren Buffet en plena crisi bancària als EUA

L’impacte de la xinesa Shein en el comerç a Espanya

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

L’inversor i filantrop multimilionari nord-americà George Soros, nascut a Hongria, ha venut en les últimes setmanes totes les seves accions en la companyia Tesla. L’estratègia inversora de Soros ha causat un agre enfrontament amb el fundador de la companyia automobilística en qüestió, Elon Musk, que l’ha titllat si fa o no fa d’antipatriota. Però Soros tenia raons fundades també per dur a terme la venda, en concret un 55% de revalorització de l’acció des de principis d’any. Els inversors veterans com Soros saben aplicar l’axioma bàsic que l’última revalorització és millor que sigui per a un altre. Vendre pujant, comprar baixant. Els tòpics borsaris són efectivament tòpics, però certament tendeixen a aplicar-se tant com les discutides anàlisis xartistes; que si figura d’espatlla i cap, que si oscil·lacions ràpides amb volum... 

Notícies relacionades

Soros deu haver tafanejat aquests dies en la marxa del saló de l’automòbil de Xangai. Haurà percebut amb claredat que en la batalla per l’automòbil elèctric la percepció que Tesla està sol no és més que un miratge. La indústria xinesa prendrà la davantera amb celeritat i la valoració borsària de Tesla tard o d’hora haurà de reconèixer que les inversions realitzades i el mercat potencial tenen una relació més conflictiva del previst. I a la borsa les expectatives ho són gairebé tot. Les barreres d’entrada en el sector de l’automòbil elèctric seran més petites que en l’era dels motors de combustió. I la Xina manarà. El que triomfa en un mercat com la Xina triomfa al món. Apple n’ha sigut una excepció, tot i que els iPhone es fan a la Xina.

Soros també ha decidit retallar el pes d’altres companyies revaloritzades en la seva cartera d’inversió. És el cas d’Amazon, que comença a tenir més dificultats als EUA, o Alphabet (Google), que amb l’auge de la intel·ligència artificial potser haurà de cedir espais aconseguits. El fet que Soros encarni una estirp estranya de grans capitalistes alineats amb causes progressistes i ultraliberals li ha servit per guanyar ultracrítics en l’entorn del nacionalisme nord-americà. Però Soros aplica l’anàlisi de tendències per prendre decisions d’inversió i desinversió.

Temes:

Tesla