Energia

Repsol compra a la Generalitat el 5% de Petrocat i passa a tenir el 100%

  • Repsol tanca la compra del 50,01% de CHC Energia i creix en electricitat

  • Repsol denuncia que l’entrada il·legal de dièsel rus a Europa i Espanya està darrere dels baixos preus

Repsol compra a la Generalitat el 5% de Petrocat i passa a tenir el 100%
1
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha venut a Repsol el 5,06% que encara tenia a l’operador de carburants Petrocat. Aquesta transacció, avançada pel diari ‘Ara’, que xifra l’import de l’operació en uns 700.000 euros, permet al grup presidit per Antoni Brufau passar a controlar el 100% d’aquesta companyia.

Amb aquesta venda, l’Executiu català es desprèn d’aquest negoci en el qual va entrar el 1987, quan Joan Hortal que va arrencar el 1987, quan Joan Hortalà era el conseller d’Indústria. En aquella etapa, la Generalitat volia disposar d’un operador català de carburants, un sector que l’administració catalana considerava estratègic.

Notícies relacionades

El 1995, l’administració catalana va vendre el 90% de Petrocat a Repsol i Cepsa, i el 2014 Cepsa va vendre la seva participació a Repsol, que es va quedar amb el 90%.

En l’actualitat, la Generalitat ja només tenia el 5,06% de la companyia a través d’Avançsa. L’operació ha sigut possible gràcies a un acord del Govern del 2015 que autoritzava Avançsa a desfer-se de les participacions minoritàries que tenia en companyies mercantils. Petrocat disposa d’una trentena de gasolineres i de 20 centres de distribució. 

Temes:

Repsol Empreses