Concurs oposició

‘Macrooposició’ a la Generalitat: 13.500 candidats es disputaran aquest dissabte 1.800 places

  • La Generalitat estabilitza 12.857 docents interins després de superar el seu concurs de mèrits

  • Sanitaris, docents, Mossos: així es distribueixen les 14.000 places que la Generalitat traurà a oposició

‘Macrooposició’ a la Generalitat: 13.500 candidats es disputaran aquest dissabte 1.800 places
2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un dels exàmens més grans, per freqüentat, de la història de la funció pública de Catalunya tindrà lloc aquest dissabte de manera simultània a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Un total de 13.581 persones s’han inscrit per a les proves de concurs oposició de la Generalitat de Catalunya, a fi de disputar-se 1.825 places de funcionaris o personal laboral, segons dades facilitades per la conselleria de Presidència a preguntes d’EL PERIÓDICO. És a dir, toquen a gairebé una plaça per cada set aspirants i mig.

Els exàmens d’aquest dissabte 28 d’abril se celebraran a les seus de les principals universitats del país. A Barcelona, per exemple, el gruix dels opositors estaran citats a les diferents facultats de la UB, tant a l’avinguda Diagonal com a les facultats de filologia i matemàtiques, ubicades a la Gran Via. A Girona els opositors estan citats a les facultats de dret i ciències econòmiques de la Universitat de Girona, a Lleida a la Universitat de Lleida i a Tarragona tant a la Universitat Rovira i Virgili, com a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (UPC).

Aquest examen està emmarcat en el macroprocés d’estabilització iniciat arran de la nova llei de la funció pública, que persegueix reduir la històricament alta eventualitat en el sector públic de tot Espanya fins a uns nivells del 8%. Actualment frega el 30% i és especialment alta en serveis com l’ensenyament i la sanitat.

El concurs oposició que tindrà lloc aquest dissabte ofereix places principalment de funcionaris dels departaments de la Generalitat de Catalunya. Si bé també hi estan citats els interessats a entrar a agents rurals, personal dels serveis penitenciaris o advocacia de la Generalitat. I és la continuació del concurs de mèrits que va resoldre l’administració catalana el novembre passat i mitjançant el qual va estabilitzar un total de 9.459 de persones amb algun tipus d’experiència prèvia com a interins.

Notícies relacionades

El mecanisme d’avaluació del concurs d’oposicions del personal dels departaments combina tant el mateix resultat de la prova d’aquest dissabte com l’experiència acumulada prèviament en l’administració, i concedeix especial pes a aquest últim element per facilitar que aquelles persones que durant anys van estar esperant que la Generalitat tragués oposicions puguin estabilitzar la seva plaça.

El personal dels departaments de la Generalitat seran els primers a superar aquesta fase d’exàmens i després els seguiran els docents i els sanitaris, els processos dels quals sortiran publicats durant els pròxims mesos. A la qual cosa es podran sumar les diferents proves de l’oferta pública d’ocupació previstes per a aquest 2023, en què en diferents tandes l’administració catalana traurà un total de 14.028 places.