Fira de Barcelona

La fira Seafood de productes del mar tanca després de comptabilitzar 33.000 visitants

  • La fira Seafood evidencia el nacionalisme pesquer a la Fira

La fira Seafood de productes del mar tanca després de comptabilitzar 33.000 visitants

RICARD CUGAT

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fira Seafood Expo Global / Seafood Processing Global ha atret aquesta setmana més de 33.000 persones. Tanca entre bones sensacions i objectius complerts. Els tres dies de saló han superat totes les expectatives previstes, amb un total de 2.078 empreses expositores de 87 països diferents, la presència de 68 pavellons nacionals i regionals i un impacte econòmic estimat de fins a 150 milions d’euros per a la ciutat. Amb 49.339 metres quadrat nets de superfície d’exposició, un 24% més que el 2022 i un 21% per sobre de l’anterior edició més gran (celebrada a Brussel·les el 2019). La pròxima edició de Seafood Expo Global / Seafood Processing Global tindrà lloc a Barcelona, Espanya, del 23 al 25 d’abril del 2024, a Fira Barcelona Gran Vía. 

«Han sigut tres dies molt enfeinats i productius, plens d’oportunitats per als decisors de la indústria de productes del mar de reunir-se i fer negocis. El nombre de visitants sense precedents, juntament amb un rècord a l’espai d’exposició, continuen posicionant Seafood Expo Global / Seafood Processing Global com l’esdeveniment mundial ineludible de la indústria dels productes del mar», ha declarat Liz Plizga, presidenta de Diversified Communications USA. «Els expositors i els visitants ens han transmès la seva gran satisfacció amb l’espai expositiu i contingut, el recinte i la ciutat de Barcelona. L’Expo és una valuosa plataforma perquè el sector faci negocis a escala mundial», afegeix Plizga.

Compradors de gran volum de la venda a la menuda, la restauració i la distribució han participat en el programa de Compradors Clau de l’esdeveniment, incloent-hi: ALDI (Àustria, Alemanya, Irlanda, Espanya), Auchan (França, Portugal), Bidfood (Austràlia, Hong Kong, Lituània, Itàlia, Polònia, República Txeca, Letònia, Països Baixos, Nova Zelanda, Eslovàquia), Brakes (Regne Unit), Coop (Suïssa, Regne Unit, Itàlia, Dinamarca), Costco (Estats Units, Canadà, Espanya, Regne Unit), Delhaize (Bèlgica), Foodbuy Foodservice (Regne Unit), Groupo Eroski (Espanya), HelloFresh (Espanya, Països Baixos, Regne Unit, Alemanya), Kaufland (Croàcia, Alemanya), Lidl (Regne Unit, Espanya), Loblaw (Canadà), Marks and Spencer (Regne Unit), Metro (Turquia, Sèrbia, Àustria, República Txeca, Ucraïna, Romania, Hong Kong, França, Alemanya, Hongria), Ocean Basket (Sud-àfrica, el Kazakhstan), REWE Far East (Hong Kong, Tailàndia, Turquia, Alemanya), Sodexo (Regne Unit, França, Espanya, Itàlia), Sysco (Regne Unit, França, Irlanda, Hong Kong), Transgourmet (Alemanya, Espanya, Àustria, Suïssa), Walmart (Estats Units, Xina), entre d’altres.

Seafood Expo Global / Seafood Processing Global ha sigut un gran aparador dels últims llançaments de productes del mar de proveïdors de tot el món i ha destacat les tendències actuals en equips de processament i envasament, control de qualitat, seguretat alimentària i serveis d’higiene. La innovació en sabors, els sabors asiàtics, els productes picants i productes inspirats en l’‘street food’ han sigut algunes de les tendències més destacades del saló. 

El Seafood Excellence Global Awards ha reconegut els millors productes representats a l’Expo: Vičiūnai Group (Espanya) i la seva proposta Black Sepia Dumplings with Shrimp and Thai Broth Filling han sigut guardonats amb el premi al millor producte per al comerç minorista. D’altra banda, Unima Distribution (França) ha rebut el premi al millor producte HORECA (hotel/restaurant/càtering) pel seu Organic Body-Peeled Madagascar Shrimp. 

Els expositors dels pavellons de Seafood Expo Global han mostrat les innovacions més recents en productes del mar –frescos, congelats, en conserva, de valor afegit, processats i envasats– a compradors del sector d’arreu del món, entre els quals figuren supermercats, restaurants, hotels, servei de càtering, importadors, distribuïdors, mercats de productes del mar i altres companyies del sector minorista i de la restauració. 

Notícies relacionades

Seafood Processing Global ha reunit empreses que presenten cada aspecte de l’elaboració dels productes del mar, entre els quals s’inclouen materials i maquinària per a l’envasament, equips de refrigeració i congelació, sistemes per a la transformació primària i secundària, control d’higiene i serveis de control sanitari i de qualitat.

Aquesta edició també ha incorporat un sòlid programa de conferències amb més de 20 sessions divulgatives presentades per més de 85 experts internacionals de la indústria des de representants de la indústria pesquera, destacats reguladors, economistes, oenagés i experts en biodiversitat i sostenibilitat. Entre ells va destacar Megan Greene, economista global, columnista de ‘Financial Times’ i catedràtica de l’Institut Watson d’Assumptes Internacionals i Públics de la Universitat Brown. Les conferències van analitzar els principals reptes del sector dels productes del mar en termes de sostenibilitat i de l’economia mundial. Altres temàtiques abordades van ser els ingredients alimentaris d’origen marí, l’aqüicultura o la logística del sector de productes del mar.