Productes del mar

La fira Seafood aquest dimarts a Barcelona, amb més de 2.078 expositors

La fira Seafood aquest dimarts a Barcelona, amb més de 2.078 expositors

RICARD CUGAT

4
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La fira Seafood Expo Global, que obre les portes aquest dimarts a Fira de Barcelona, ha confirmat la presència de 2.078 empreses expositores de 87 països. D’aquesta manera es reafirma un saló, el més important del món en productes del mar, amb la presència de 68 pavellons nacionals i regionals, en un exemple de la importància que té per a aquestes fires el suport institucional. L’edició del 2023 serà la més gran mai celebrada en la història de la fira, ja que ocuparà un total de 49.339 metres quadrats nets de superfície, el 24% més que en la passada edició i un 21% més que l’última edició més gran, celebrada el 2019.

Del 25 al 27 d’abril es reunirà a Barcelona l’oferta de productes i serveis més actualitzada en productes del mar. L’actual context d’elevada inflació afecta menys els productes de prestigi com el marisc, però és cert que també canvien els límits del que el mercat pot acceptar en un context d’alça de costos. Fonts de l’organització reconeixen que en l’actual edició es veurà més presència asiàtica, però sobretot serà interessant veure quin paper tindrà el sector gallec, que té la seva pròpia fira però també ve a Barcelona a potenciar la seva presència internacional.

La vicepresidenta de la firma organitzadora Diversified Communications, Liz Plizga, ja va anunciar que l’impacte econòmic de la Seafood a Barcelona serà de més de 150 milions d’euros i el que és més important per a aquesta multinacional és que Barcelona ofereix el marc adequat com a atractiu per continuar creixent en les pròximes edicions. Aquesta capacitat d’atracció de l’entorn és vital per a una fira de mostres. Plizga és conscient que la vintena d’anys de permanència del saló a Brussel·les havien esgotat l’atractiu de la seu, suposava exagerats costos d’assistència per a visitants i expositors i a més el recinte firal impedia qualsevol aspiració de creixement. L’idil·li amb Barcelona s’ha vist fins al moment plenament justificat i s’alinea perfectament amb l’objectiu que Seafood sigui plataforma mundial de reunió entre proveïdors i compradors per establir contactes, impulsar o trobar nous productes i arribar als seus objectius empresarials. Seafood Processing Global mostrarà empreses que presenten cada aspecte de l’elaboració dels productes del mar, entre els quals s’inclouen materials i maquinària per a l’envasament, aparells de refrigeració i congelació, sistemes per a la transformació primària, sistemes per a la transformació secundària, control d’higiene i serveis de control sanitari i de qualitat.

Un extens programa de conferències analitzarà els principals reptes i oportunitats més rellevants de la indústria dels productes del mar. Un total de 85 experts internacionals abordaran en profunditat temes com el lideratge en la indústria dels productes del mar, el desenvolupament de mercats per al peix i l’aqüicultura, la sostenibilitat i la pesca sostenible, els projectes per combatre els efectes del canvi climàtic i els seus reptes, la traçabilitat i les oportunitats i solucions per a la indústria a escala mundial, entre altres qüestions.

Empreses expositores

Els expositors procedeixen de tots els racons del món. L’edició de 2023 comptarà amb noves representacions de països expositors com l’Aràbia Saudita, Àustria, Barbados, Xipre, Filipines, Fiji, Gàmbia, Hong Kong, Hongria, República de Moldàvia, Birmània, Nova Caledònia, Pakistan, Qatar, Sèrbia, les illes Seychelles, les illes Salomó, Surinam i Suïssa. També hi figuraran altres països com Alemanya, Argentina, Austràlia, Bangladesh, Bèlgica, Canadà, Xile, Xina, Corea del Sud, Croàcia, Dinamarca, Equador, Escòcia, Espanya, Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Índia, Irlanda, Islàndia, Lituània, Malàisia, Maldives, Marroc, Mauritània, Noruega, Països Baixos, Perú, Polònia, Portugal, Singapur, Sri Lanka, Taiwan, Tunísia, Turquia, Uruguai i Vietnam, entre d’altres.

Entre els 68 pavellons nacionals i regionals del certamen destaquen els nous pavellons d’Austràlia, l’Aràbia Saudita, les illes Seychelles i les Salomó. A més, les noves regions del Japó, Mèxic, Corea del Sud, Taiwan i dels Estats Units estaran representades al pavelló regional, juntament amb la tornada de Galícia. Molts pavellons que tornen tindran un espai d’exposició encara més gran, com la Xina, Galícia i Catalunya (Espanya), Portugal i els Països Baixos a Seafood Expo Global, i Noruega a Seafood Processing Global.

Notícies relacionades

L’esdeveniment també donarà la benvinguda a més de 847 noves empreses expositores, incloent-hi Atunes y Lomos, Blumar, Golden Fish Sarl, Grøntvedt Group, Metarex Spa, North Pacific Seafood Pte Ltd, Pereira Productos del Mar i Pickenpack Seafoods GmbH a Seafood Expo Global; i Activa Food Tech SAU, Aquatiq AS, Lineage Logistics i Van de Velde Packaging Group a Seafood Processing Global.

Altres companyies clau del sector també hi seran presents, com AquaChile, Balfego & Balfego, S.L, Cermaq Norway AS, CONFREMAR-Congelados y Frescos del Mar S.A., Cooke Seafood, Cornelis Vrolijk BV, Denholm Seafoods Ltd, Fisherman’s Choice, Frime, S.A.U., Grupo Profand, SL, Hofseth International AS, Iberconsa (Grupo Ibérica de Congelados), Iceland Seafood International, J Marr (Seafoods) Ltd, Krustagroup S.A., Leroy Seafood Group ASA, Mowi A.S.A., Nordic Seafood AS, Parlevliet & Van der Plas B.V., Nueva Pescanova, Royal Greenland A/S, Samherji HF, Sea Harvest Corporation (Pty) Ltd, Sjor A.S. y Viciunai Group en Seafood Expo Global; y Adriatic Sea International srl, Baader, FoodTech Belgium, Cocci Luciano SRL, Marel, Mecapack, MMC First Process, MSC Mediterranean Shipping Company, MULTIVAC Sepp Haggenmüller SE & Co. KG , Palinox Enginyeria i Projectes S.L., Saeplast Iceland EHF, i Ulma Packaging, entre d’altres, a Seafood Processing Global.