Trànsit a Catalunya

Un 85% de vehicles tornen a l’AMB en l’operació tornada de Setmana Santa

Les vies amb més retencions han sigut l’AP-7 i l’A-2

Encara queden 93.000 vehicles més per tornar a la proximitat de la capital catalana

Un 85% de vehicles tornen a l’AMB en l’operació tornada de Setmana Santa

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 507.000 vehicles han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) aquest dilluns a les 19.15 h, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). Amb aquesta dada, les carreteres catalanes ja han assumit el 84,5% dels trajectes previstos en l’operació tornada de Setmana Santa, que es tancarà aquesta mitjanit

Encara falten 93.000 vehicles més per tornar a la proximitat de la capital catalana dels 600.000 desplaçaments previstos per les vacances de Pasqua. 

La via més afectada ha tornat a ser l’AP-7, tot i que durant la tarda el trànsit no ha arribat a presentar dificultats de consideració. Però sí que s’han acumulat diversos trams de circulació amb retencions, i en algun cas de circulació intensa.

Accidents i avaries a les carreteres catalanes

Accidents i avaries a les carreteres catalanesDilluns ha començat amb un accident a l’AP-7 al Vendrell en sentit Barcelona, que ha obligat a tallar un carril i ha provocat congestions. A l’eix transversal un camió avariat ha obligat a tallar un carril i retardar la circulació al tram entre Arbúcies i Lleida. Així mateix, a l’N-340 també hi ha hagut moments de complicació, amb cues de fins a 10 quilòmetres al voltant de la Pobla de Montornès (Tarragonès). També a primera hora de la tarda hi havia 2 quilòmetres de circulació amb retencions a Castellet i la Gornal (Alt Penedès).

Cap a les sis de la tarda les vies més afectades pel trànsit han sigut l’A-2 i l’AP-7, que han acumulat totes dues més de 15 quilòmetres de retencions. També un accident a la C-32 ha complicat el trànsit a les 18.00 hores, amb el tall de dos carrils en sentit Barcelona i ha deixat retencions de 4 quilòmetres entre Viladecans i Gavà (Barcelona) durant poc més d’una hora.

Els vehicles han sortit...

A les 13.30 hores uns 363.000 vehicles ja havien tornat a l’AMB, segons Trànsit, per la qual cosa les carreteres catalanes a aquella hora ja havien assumit més del 60% dels trajectes previstos en el retorn de Setmana Santa, que es tancarà aquesta nit. Per la qual cosa la tornada no s’ha concentrat a última hora de la tarda i ha arribat a ser una mica més escalonada que altres anys.

Dispositiu especial

Dispositiu especialPer minimitzar les possibles retencions que es puguin registrar, Trànsit ha implantat mesures especials en 200 quilòmetres de circulació. Fins aquesta mitjanit, hi haurà carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual entre Montornès i Sant Celoni i també entre Vilafranca i Molins de Rei. Així mateix també hi haurà un carril addicional a la C-32 entre Montgat i Sant Andreu de Llavaneres.

Notícies relacionades

A més, entre les 15.00 i les 22.00 h estarà en marxa el límit de velocitat a 100 quilòmetres per hora entre Martorell i Gelida en sentit Barcelona. D’altra banda, els camions no podran circular per l’autopista entre les deu del matí i les deu de la nit.

Durant els Dilluns de Pasqua s’acostumen a registrar cues quilomètriques a Catalunya a causa de la mobilitat de retorn de les vacances de Setmana Santa. De fet, el 2022 a les 14.00 h es van acumular 125 quilòmetres de retencions en el conjunt de la xarxa viària.