16 milions de viatges en 11 dies

Operació sortida de Setmana Santa 2023: les millors i les pitjors hores per viatjar per carretera

Les pitjors són entre les 18.00 i les 21.00 hores

Operació sortida de Setmana Santa 2023: les millors i les pitjors hores per viatjar per carretera
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres comença l’operació especial de trànsit de Setmana Santa, un dels períodes més crítics de l’any a les carreteres en què la Direcció General de Trànsit (DGT) espera 16 milions de desplaçaments fins al dilluns 10 d’abril.

Per regular aquests viatges, la DGT té dissenyat un dispositiu que es posarà en marxa a les tres de la tarda del Divendres dels Dolors i conclourà el Dilluns de Pasqua, 10 d’abril, dia festiu a les Balears, Catalunya, el País Valencià, la Rioja, Navarra i el País Basc.

Dues fases

L’operació es desenvoluparà en dues fases. La primera comença aquest divendres a les 15.00 hores i acaba el diumenge 2 d’abril a mitjanit, període en què es preveuen 4,3 milions de moviments per carretera.

La segona fase, més important que l’anterior per volum de desplaçaments al llarg de tota la xarxa viària, començarà a partir del dimecres 5 d’abril i acabarà el dilluns 10.

Millors i pitjors hores per viatjar

Trànsit assenyala com a hores més conflictives per a la circulació entre les 15.00 i les 22.00 hores d’aquest divendres i, en aquell interval, entre les 18.00 i les 21.00 hores. En aquest interval, es podrien produir retencions a les sortides de les grans ciutats, i també als accessos a zones turístiques de costa, al coincidir els desplaçaments de llarg recorregut pel començament del període vacacional amb els moviments curts habituals de cap de setmana.

Dissabte al matí continuarà el trànsit intens de sortida dels grans nuclis urbans (entre les 9.00 i les 14.00 hores), i els que retornin el diumenge 2 d’abril podran trobar retencions al vespre (especialment entre les 18.00 i les 22.00 hores) als accessos a les ciutats, tot i que de menys intensitat que altres diumenges.

27 morts el 2022

Notícies relacionades

Trànsit recorda que al llarg de tota l’operació especial de la Setmana Santa de l’any passat es van registrar 25 accidents mortals en què van perdre la vida 27 persones.

Per evitar més morts, la DGT insisteix en la importància de no adoptar conductes de risc al volant com les distraccions, la velocitat o l’alcohol, aquest últim causant d’un de cada tres sinistres mortals.