Cobertura de riscos

El negoci d’empreses de Mapfre a Catalunya creix el 17%

L’àmbit amb més ritme de creixement és el de danys i incendi, amb el 44,6%

 

  / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

El negoci d’empreses de Mapfre a Catalunya va superar el 2022 els 87 milions d’euros, cosa que suposa un creixement de 17% davant l’exercici precedent. Ja són més de 50.500 les empreses catalanes que compten amb pòlisses contractades amb la companyia d’assegurances.

Dins del negoci d’empreses a Catalunya, el ram que més creixement ha experimentat ha sigut el de danys/incendi, amb un 44,6% més que l’any 2021, fet que suposa un volum de primes de més de 20 milions. Per la seva banda, el ram d’enginyeria, amb més de 5,1 milions de primes, ha crescut gairebé un 26% més que l’any anterior.

D’altra banda, l’assegurança de responsabilitat civil també va experimentar un comportament molt positiu el 2022 (+12%), ja que va arribar a un volum de 23,9 milions d’euros en primes.

Els rams de multirisc i transports també han crescut durant l’any passat en la comunitat catalana, +9% i +6% respectivament. En concret, els multiriscos, en els quals Mapfre va superar els 27 milions de primes el 2022, són el grup de rams més important per volum de primes. Per la seva banda, transports va sobrepassar els 10 milions d’euros en primes l’any passat.

«Estem molt satisfets de la confiança que ens atorguen les empreses a Catalunya», afirma Joaquim Miró, director general territorial de Mapfre. La companyia ofereix un catàleg ampli de solucions asseguradores per a les empreses, independentment del tipus que siguin, i dona respostes tant a les necessitats tradicionals com als nous riscos que puguin anar sorgint, com el cas dels ciberriscos. Per a aquests ofereix l’assegurança CIBER On, que té l’objectiu de protegir les pimes i els autònoms amb una facturació de fins a 10 milions d’euros.

D’altra banda, la companyia d’assegurances compta amb Club Mapfre Empreses, el pla de fidelització pensat per oferir assessorament, serveis professionals en condicions avantatjoses i gratuïtes d’alt valor per a tota mena de negocis.

Notícies relacionades

A més, els assegurats compten amb l’àrea de clients internet empreses (ACI Empreses). Mapfre també posa a disposició dels seus clients d’empresa l’eina SIRMAP360. És una solució integral que proporciona una mètrica i una anàlisi completa del risc, ajudant en la seva identificació i gerència, ja que contempla tots els riscos i les seves conseqüències de manera integral.

La companyia d’assegurances va arribar a Catalunya a un volum de primes de 690,7 milions d’euros el 2022. Així mateix, a la zona Mapfre compta amb més de 656 empleats i 401 oficines.