Finançament territorial
Catalunya rep del FLA 686,49 milions per al segon trimestre
La quantitat suposa el 28% del total d’aquest instrument per a la liquiditat de les autonomies
Catalunya rebrà 686,49 milions del fons de liquiditat autonòmica (FLA) per al segon trimestre. Aquesta quantitat suposa el 28,32% de la suma total de 2.220,18 milions d’aquest instrument per injectar liquiditat a les autonomies. En aquest apartat segueix en segon lloc el País Valencià, amb 660,91 milions, el 27,26% del total, segons els acordats per la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE).
En total es destinen per al període abril-juny un total de 2.424,2 milions d’euros amb càrrec al Fons de Finançament a Comunitats Autònomes. A més dels 2.220,2 milions del FLA, destinat a les comunitats que no compleixen amb el dèficit, n’hi ha 204 milions més, de la facilitat financera, per a les comunitats complidores, que són per a Andalusia.
En l’apartat del FLA hi ha també Múrcia (248,13 milions), Castella-la Manxa (244,29 milions), Extremadura (218,79 milions), les Balears (99,01 milions), Aragó (45,49 milions) i La Rioja (17,07 milions). En el cas de Catalunya, de la quantitat total, 453,40 milions correspon al tram I (venciments de deute), 31,20 milions al II (liquidacions negatives del sistema de finançament) i 201,89 milions al III (per cobrir el dèficit del 2023).
Andalusia, Facilitat financera i mercat
Andalusia va sol·licitar la seva adhesió al compartiment facilitat financera aquest any i va comunicar la seva intenció de compaginar aquest finançament amb la procedent dels mercats financers. Aquesta sol·licitud va ser acceptada pel Ministeri d’Hisenda després de presentar una actualització del seu pla plurianual d’endeutament (PPE) per al període 2023-2025.
Per al segon trimestre en el FLA no s’han assignat imports en cap tram a Cantàbria ni tampoc per al tram I (venciments de deute) i II (liquidacions negatives del model de finançament) a les Balears.
En aquest acord, com va passar amb el trimestre anterior, no s’inclou assignació per a Astúries, les Canàries, Castella i Lleó, Galícia, Madrid, Navarra i el País Basc, ja que no l’han sol·licitat i tampoc en l’apartat de facilitat financera. Fins al moment, el Fons de Finançament ha assignat 13.053,7 milions a les autonomies. D’aquesta suma 10.620,23 milions es van entregar en el primer trimestre i 2.424,17 milions són per al segon. A més hi ha 9,8 milions del fons React-UE, una part dels ‘Next Generation’ per ajudar els territoris a enfortir l’estat del benestar, blindar els serveis públics i reactivar l’economia després de l’impacte de la pandèmia, que són per a Múrcia.
- Primeres paraules de Cristina Serra després de la seva separació de Pep Guardiola
- Les clarisses abandonaran al febrer el monestir de Pedralbes
- Primeres operacions policials contra els migrants
- La primera ofensiva de Trump fulmina l’herència de Biden
- Pimec celebra mig segle amb els expresidents de la Generalitat
- Una lluita diària per superar barreres arquitectòniques a Berga
- Aritmètica parlamentària Junts votarà ‘no’ al decret que apuja les pensions i deixa el Govern en mans del PP
- Infraestructures El segon gran tall de 10 mesos a l’R3 de Rodalies entre Parets i la Garriga començarà després de Sant Joan
- Educació a Catalunya Professors de català fan una crida a no corregir la selectivitat per mostrar el seu malestar amb el Departament
- Noves relacions afectives Parelles sèniors que viuen separades, el model LAT en auge: «Conservo la meva llibertat i no discuteixo pel comandament de la tele»