El PSOE i Unides Podem formalitzen un acord per tancar la reforma de les pensions

Els socis de la coalició aconsegueixen consensuar una ampliació del període de còmput que satisfà els dos partits

El PSOE i Unides Podem formalitzen un acord per tancar la reforma de les pensions
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSOE i Unides Podem han aconseguit tancar un acord per intentar tancar l’última fase de la reforma de les pensions. Malgrat les turbulències que travessa la relació dels socis de coalició en matèries com la llei del ‘només sí és sí’, socialistes i morats han resolt les diferències que bloquejaven des de fa mesos la reforma del sistema públic de prestacions.

El principal escull que s’interposava entre les dues forces era la proposta d’elevar el nombre d’anys cotitzats tinguts en compte per la Seguretat Social per calcular la futura pensió. Aquí el ministre José Luis Escrivá ha llimat la seva oferta i planteja dues opcions: o bé els futurs jubilats es queden amb el còmput actual dels últims 25 anys de vida laboral o bé l’eleven a 29 anys però es descompten els dos pitjors.

D’aquesta manera es donen més avantatges a aquelles carreres més inestables i que en els últims anys de carrera professional no troben les seves millors cotitzacions i alhora no es perjudica aquells que sí que culminen la seva carrera amb els millors sous. Aquest model implicarà una despesa més elevada per a la Seguretat Social, però Escrivá ja ha obtingut el plàcet de la Comissió Europea.

Notícies relacionades

«Hem arribat a un acord per protegir les pensions i reforçar el caràcter redistributiu del sistema. Ho farem incrementant els ingressos que aportaran les empreses pels salaris més alts i protegint més les pensions més baixes», ha declarat la vicepresidenta segona i líder d’Unides Podem al Govern, Yolanda Díaz, a través del seu compte de Twitter.