Arrendaments

El Govern espanyol proposa allargar un any el límit al lloguer i apujar-lo al 3%

La mesura s’emmarca en les negociacions per aconseguir pactar la llei de vivenda

El Govern espanyol proposa allargar un any el límit al lloguer i apujar-lo al 3%
1
Es llegeix en minuts

El Govern espanyol proposa allargar un any més el límit a les pujades de lloguer del lloguer i elevar-lo el 2024 del 2% actual al 3%. Aquesta mesura, emmarcada en les negociacions del la llei de vivenda, una altra de les normes que distancien els socis socialistes i d’Unides Podem en l’Executiu, s’ha posat sobre la taula de negociació, segons a avançat ‘El País’ i ha confirmat en una entrevista a TVE la ministra d’educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría.

L’objectiu de d’aquesta iniciativa seria tenir un límit mentre s’elabora un nou índex de preus, segons ha publicat ‘El País’ aquest dijous. Es tractaria d’una mesura amb què avançar en les negociacions amb grups com els d’ERC o EH Bildu, que han estat demandant que aquest límit tingui caràcter permanent.

Notícies relacionades

En tot cas queden encara moltes qüestions pendents perquè s’arribi a un acord. El Govern compta ja amb documents de contrapropostes tant de la formació republicana com de la basca que han de contestar per escrit incloent aquesta i altres propostes, segons ‘El País’. Al seu torn, des d’Unides Podem en el Govern es mostren crítics amb la idea d’elaborar un nou índex que encara no ha sigut definit.

En el cas de prosperar, el límit del 3% afectaria les actuals revisions de contractes de lloguer, que en l’actualitat estan situades en el 2%. Aquesta va ser una de les mesures incloses al paquet d’iniciatives per combatre els efectes de la guerra d’Ucraïna.