Conflicte laboral

10.000 treballadors interins accedeixen a plaça fixa a la Generalitat

La mesura es dirigeix a corregir l’anomalia del fet que en l’administració pública catalana hi hagués un 40% de temporalitat

10.000 treballadors interins accedeixen a plaça fixa a la Generalitat

EFE

2
Es llegeix en minuts

La Generalitat de Catalunya ha culminat l’estabilització de 10.000 treballadors interins que van superar el concurs de mèrits al llarg del 2022, una xifra celebrada per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que ha fet una crida per tal que els joves es presentin als concursos anuals que el Govern preveu convocar a partir d’ara.

El concurs de mèrits va finalitzar el 23 de desembre, amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de les resolucions de nomenament de les 9.459 persones que van superar aquest procés d’estabilització de places, que és competència de la direcció general de Funció Pública del govern català. A aquesta xifra s’hi han d’afegir 925 persones més que, si bé van presentar sol·licitud de participació en el concurs excepcional de mèrits, han aprovat un altre procés selectiu abans de la finalització del concurs.

«És evident que en una administració pública no podem tenir gairebé un 40% de temporalitat. És per això que vam iniciar aquest procés fa mesos i hem estabilitzat fins a final d’any unes 10.000 persones que estaven en situació temporal i precària des de fa molt temps», ha assenyalat Vilagrà en declaracions a EFE. La consellera de Presidència ha celebrat que gairebé un 87% dels seleccionats han pogut mantenir el seu lloc de treball. «I aquí no acabem –ha afegit–, perquè continuem aquest any amb un concurs d’estabilització amb què consolidarem milers de places més i, a més, farem concursos anualment». Aquest procés d’estabilització té l’objectiu, segons el govern català, de reduir la taxa de temporalitat estructural de l’administració de la Generalitat per sota del 8% a finals del 2024.

«La temporalitat és un dels grans problemes de les administracions. De fet, una de les primeres manifestacions que vaig trobar quan vaig arribar a la conselleria era d’interins de la Generalitat que demanaven la seva estabilització o que acabéssim amb la temporalitat, perquè era certament un problema», ha reconegut.

Però més enllà de congratular-se per aquesta estabilització de 10.000 interins, la consellera ha fet a més una «crida» a la ciutadania, sobretot als joves, perquè es presentin i optin als concursos, perquè l’administració catalana «necessita persones amb talent, actituds i tecnificació».

73% de dones i una mitjana d’edat de 49 anys

Segons les dades del Govern, el perfil de les persones que han estabilitzat el seu lloc de treball apunta que un 73% són dones i un 27% homes; la mitjana d’edat és de 49 anys i el 71% més grans de 45, i, referent a l’antiguitat, la mitjana és de 13 anys de serveis prestats.

Notícies relacionades

Del total de llocs convocats en aquest concurs de mèrits, el 87% han sigut adjudicats a la persona que l’ocupa en la seva actualitat i el 13% restant ha sigut assignat a una altra persona; del total, 6.717 persones s’han estabilitzat com a personal funcionari i 2.742 com a personal laboral.

Una vegada acabat el concurs de mèrits, el procés d’estabilització ha prosseguit amb la publicació, el 20 de desembre, de les convocatòries del concurs d’oposició per a 1.825 places. El període d’inscripcions estarà obert fins al 20 de gener del 2023.

Temes:

Generalitat