Conflicte laboral

Amazon es desprèn d’un altre centre logístic a Constantí (Tarragona)

El gegant del comerç electrònic ha comunicat a la seva subcontractada Kuehne+Nagel que prescindirà dels seus serveis, cosa que obliga aquesta companyia a abandonar la nau i acomiadar 150 treballadors

Amazon es desprèn d’un altre centre logístic a Constantí (Tarragona)

JORDI PUJOLAR/ACN

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Nou front obert per a Amazon a Constantí (Tarragona), dies després d’arribar a un acord amb els treballadors per tancar el seu centre a Martorelles (Barcelona). El gegant del comerç electrònic ha comunicat a la seva subcontractada Kuehne+Nagel que prescindeix dels seus serveis, cosa que obliga aquesta empresa de logística i transport, arrendatària de la nau tarragonina de 42.200 metres quadrats, a abandonar l’espai i probablement acomiadar la plantilla. Segons ha avançat TV-3, són 150 treballadors que estan en procés de constituir una taula negociadora per veure què passa amb ells.

Així ho ha confirmat aquest dijous la UGT a EL PERIÓDICO, que explica que l’únic client que justifica i alimenta l’activitat d’aquesta planta és Amazon, amb la qual cosa a aquesta companyia d’origen alemany i seu a Suïssa no li quedaria cap altre remei que tancar la unitat. De fet, malgrat les similituds amb el cas de Martorelles, el problema en aquest cas és que, al ser treballadors d’una empresa subcontractada, no poden negociar directament amb Amazon la indemnització o el trasllat a un altre complex logístic.

Tal com recorda la televisió catalana, aquest és el primer centre que Amazon va posar en marxa a Tarragona, el 2016, només un any després d’aterrar a Catalunya, però temps més tard en va obrir un altre a Mollet (Barcelona), en aquest cas una nau pròpia, a només 10 minuts de la de Constantí. Malgrat que el gegant nord-americà del comerç electrònic no ha donat explicacions, el tancament s’entén com un exemple més de concentració d’activitat després d’un mal any a escala financera: Amazon va acabar el 2022 amb pèrdues de 2.700 milions de dòlars a escala global (2.500 milions d’euros).

Notícies relacionades

En el cas de Martorelles, el conflicte s’ha saldat finalment amb la companyia oferint recol·locar unes 200 persones (d’una plantilla de 800) en altres centres de la província de Barcelona i millorant la compensació econòmica a aquells que accedeixin a anar a treballar a Far d’Empordà (Girona) o Plaza (Saragossa), que és el que va proposar el grup d’entrada.

En el cas de Kuehne+Nagel, l’única sortida seria lligar un altre client de l’estil d’Amazon que els permetés continuar treballant a la nau o ressituar els operaris en altres centres de negoci. La companyia té unitats a la ciutat de Barcelona i a Sant Esteve Sesrovires, per exemple.