Reestructuració

Amazon obrirà un centre de 1.400 llocs de treball a Girona i en tanca un altre de 800 llocs de treball a Martorelles

  • La multinacional logística trasllada la producció de la planta del Vallès Oriental a un altre macrocentre que té a Saragossa

Amazon obrirà un centre de 1.400 llocs de treball a Girona i en tanca un altre de 800 llocs de treball a Martorelles

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amazon ha anunciat una reestructuració interna que afectarà alguns dels seus centres a Catalunya. D’una banda, a l’abril es posarà en marxa la planta que estava construint des de fa mesos a el Far d’Empordà (Alt Empordà), en la qual treballaran unes 1.400 persones. L’obertura d’aquest centre estava prevista per al 2022, però finalment l’alentiment del negoci de la multinacional d’origen nord-americà la va demorar. Un centre que obre i un altre que tanca, concretament el de Martorellas (Vallès Oriental). En aquesta planta operaven fins ara unes 800 persones, la càrrega de treball de les quals es traslladarà a Aragó, al municipi de Plaza (Saragossa).

«Continuem invertint en la nostra xarxa de centres a Espanya per satisfer la demanda dels clients. Els nous centres logístics de Saragossa i el Far d’Empordà remarquen el nostre compromís amb el país, on ja ocupem 20.000 persones», ha manifestat a través d’un comunicat el director de Customer Fulfillment d’Amazon per a Espanya, França i Itàlia, Fred Pattje.

La multinacional logística es troba actualment en ple procés de reestructuració interna, atesa la contenció de l’increment de facturació registrat durant la companyia en els últims anys. Les vendes a través del comerç electrònic s’han alentit després del final de les restriccions covid i Amazon ha iniciat diversos processos d’ajust de plantilla que, de moment, se saldaran amb 18.000 acomiadaments a escala mundial. Dins d’aquest procés també hi ha una reubicació de les càrregues de treball, que dona lloc a tancaments com el de Martorelles, per després obrir a Saragossa.

Cinc centres i 7.000 empleats a Catalunya

Notícies relacionades

Amb aquest nou calendari d’obertures, que deixa un saldo positiu d’ocupació a Espanya, Amazon calcula arribar al 2025 amb un total de 25.000 treballadors en nòmina arreu del país. El centre amb més plantilla i més volum de paqueteria es troba al Prat de Llobregat, on operen uns 3.000 treballadors.

El nou centre del Far d’Empordà tindrà gairebé la meitat de plantilla, uns 1.400 empleats, que operaran sobre una superfície construïda de més de 50.000 metres quadrats. Amb aquest seran cinc els centres logístics, de major o menor mida, que tindrà en funcionament la multinacional nord-americana, i donarà feina a unes 7.000 persones.

Temes:

Amazon Ocupació