Saló de l’Automòbil

Automobile Barcelona se celebrarà de l’11 al 21 de maig amb més participants que en l’última edició

  • L’edició d’aquest any comptarà també amb el Saló MotOh! que se celebrarà durant el primer cap de setmana de l’Automobile BCN.

  • Les marques aposten pel nou format proposat per Fira de Barcelona en un projecte articulat sota el lema «Electritzant».

Automobile Barcelona se celebrarà de l’11 al 21 de maig amb més participants que en l’última edició
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De l’11 al 21 de maig el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acollirà una nova edició del saló internacional de l’automòbil. La mostra, que manté la seva aposta com a Automobile Barcelona, comptarà aquest any amb un nombre més alt de participants que en l’edició celebrada el 2021 (el saló té periodicitat biennal). Les negociacions entre els organitzadors del certamen i Anfac, que agrupa els fabricants d’automòbils, van pel bon camí i l’impuls de l’electrificació fa que l’Automobile sigui un bon escenari per promocionar les novetats i apostar per la venda de vehicles. En aquest sentit, des del saló, es mostren optimistes quant al nombre de participants.

L’Automobile Barcelona 2023 comptarà amb la presència i l’impuls dels principals fabricants ja habituals com Seat, Cupra, BMW, Hyundai, Kia i Renault, a què se sumaran diversos dels integrants d’Anfac (per no dir la majoria). Paral·lelament, també estaran al cartell del saló els vehicles de dues rodes amb la celebració del MotOh!, la mostra dedicada a les dues rodes que torna així de forma conjunta amb els cotxes a l’exposició de Fira de Barcelona. L’aposta per les motos, pilar essencial de la mobilitat a la ciutat de Barcelona (mal que els pesi a alguns), se celebrarà durant els primers dies del saló (de l’11 al 14 de maig) i tindrà el seu espai als palaus situats a la Plaça de la Font Màgica, mentre que els cotxes aniran als ja habituals palaus 1 i 8 de Plaça de Espanya.

Mostra ‘Electritzant’

Notícies relacionades

Paral·lelament a les novetats de cotxes i motos, Automobile Barcelona segueix amb la seva aposta pels nous formats de venda, proves i exposició de tot allò relacionat amb la nova mobilitat, tecnològica, elèctrica i connectada. Per a això, l’edició d’aquest any es recolzarà en el lema: Electritzant. Amb això, els organitzadors volen posar en relleu la necessitat de transitar cap a l’electrificació de la mobilitat, donant suport a les iniciatives mediambientals però sense deixar de banda la indústria de l’automòbil i la moto que sempre han estat arrelades al teixit de Barcelona, de Catalunya i d’Espanya.

Dins de les activitats que es desenvoluparan a l’Automobile Barcelona destacarà una zona dedicada a les proves de vehicles (test-drive) en què els assistents podran conèixer en viu les prestacions dels models exposats per les marques, així com una zona pensada per a la competició (elèctrica, per descomptat) de la mà d’activitats e-Motorsport. També hi haurà diverses zones dedicades a la mobilitat i els seus nous actors com els patinets, motos elèctriques, bicicletes i solucions que busquen tocar la tecla sostenible en les cada vegada més congestionades ciutats (per les normatives, el trànsit i les decisions polítiques).