19.244 places disponibles

El Síndic reclama a la Generalitat que les oposicions per estabilitzar interins no coincideixin el mateix dia i hora

  • La institució ha rebut diverses queixes d’interins involucrats en els processos d’estabilització, que no podran presentar-se a totes les proves a les quals tindrien dret

El Síndic reclama a la Generalitat que les oposicions per estabilitzar interins no coincideixin el mateix dia i hora
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la segona fase del macroprocés d’estabilització en la funció pública, per oferir la possibilitat a milers d’interins que fa anys que no tenen cap plaça fixa que en consolidin una. No obstant, el Síndic de Greuges reclama a l’Administració catalana que canviï el calendari d’exàmens per als pròxims concursos oposició, ja que les proves selectives dels diferents cossos estan convocades per al mateix dia i a la mateixa hora, segons ha fet públic en un comunicat aquest divendres. Aquesta coincidència pot suposar una «restricció de la concurrència competitiva». En total, el Govern preveu treure un total de 19.244 places públiques per adjudicar via concurs oposició d’estabilització.

Notícies relacionades

Diversos interins s’han dirigit a la institució per queixar-se que amb el solapament d’exàmens se’ls limita la possibilitat de presentar-se a més d’un i això va en detriment dels seus drets. I és que un treballador eventual pot acumular experiència a més d’un cos i, per tant, pot estar interessat a presentar-se a una plaça a més d’un cos, per ampliar les seves possibilitats de consolidar plaça. «Amb la limitació que això suposa respecte del dret fonamental a la igualtat en l’accés a la funció pública», assenyala la síndica, Esther Giménez-Salinas.

L’argument que formalment li ha donat la Conselleria de Presidència, dirigida per Laura Vilagrà i responsable de la funció pública catalana, és que així els és més «àgil» per validar la simultaneïtat de les proves. «Els principis constitucionals de mèrit i capacitat fan imprescindible que les administracions afavoreixin la màxima participació de totes les persones que compleixin els requisits fixats a les bases per facilitar la selecció de les millors», replica la síndica al seu comunicat.