Crisi energètica

Les gasolineres avisen amb temps: aquest dia de febrer pujarà la gasolina

Les sancions de la Unió Europea sobre Rússia tindran un efecte directe sobre el preu dels carburants importats del país euroasiàtic

  • Les gasolineres avisen els conductors: això és el que passarà al febrer

  • ‘Efecte dilluns’ per posar gasolina més barata: ¿mite o realitat?

Les gasolineres avisen amb temps: aquest dia de febrer pujarà la gasolina

Mónica Tudela

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’any nou ha arribat carregat de males notícies per als conductors. Si l’expiració de la rebaixa de 20 cèntims aplicada pel Govern fins a finals del 2022 ja ha causat una lleugera repujada de preus, es preveu que el sisè paquet de sancions per a Rússia, aprovat al juny per la Unió Europea, també tingui un efecte sobre el cost dels carburants.

La data d’entrada en vigor d’aquestes mesures, entre les quals destaca la prohibició d’importar petroli procedent del país euroasiàtic, serà el 5 de febrer. A partir de llavors, es pot esperar que tant la gasolina com el dièsel pateixin un nou increment als seus preus.

Restriccions de la UE

Notícies relacionades

El mes de juny passat, la UE va aprovar l’embargament del petroli rus, una mesura que es va començar a aplicar sobre la barreja crua d’aquest compost orgànic el 5 de desembre. Tanmateix, no serà fins al 5 de febrer que s’aturi la importació de productes petrolífers refinats com el gasoil.

Tot i que resulta complicat fer prediccions al respecte, les restriccions contra el Kremlin tindran incidència sobre els factors que modifiquen els preus a les gasolineres. Cal recordar que els màxims registrats en gasolina i dièsel es van registrar el juliol del 2022, quan van arribar als 2,14 i als 2,1 euros per litre, respectivament. Així mateix, el cost actual dels dos carburants se situa al voltant dels 1,7 euros per litre.