Preu dels combustibles

¿Li passa alguna cosa al meu cotxe per posar-hi gasolina barata?

Els carburants ‘low cost’ i ‘premium’ es diferencien principalment en la composició química i en el procés de refinament

  • Les gasolineres avisen els conductors del que passarà al febrer

¿Li passa alguna cosa al meu cotxe per posar-hi gasolina barata?

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

La gasolina és un combustible fòssil que es fa servir com a carburant per a motors de combustió interna, especialment en vehicles. Però dins de les gasolines, n’hi ha de diferents qualitats.

Les gasolines barates i ‘premium’ es diferencien principalment en la composició química i en el procés de refinament. La gasolina regular o barata sol contenir menys additius i té un octanatge més baix, mentre que la gasolina ‘premium’ conté més additius i té un octanatge més alt.

La gasolina regular o ‘low cost’ sol ser menys cara que la ‘premium’, però pot causar problemes en alguns vehicles amb motors d’alta cilindrada o que requereixen un octanatge més alt. Això es deu al fet que la gasolina regular té menys capacitat de resistir l’autoencesa, cosa que pot causar cops de pistó i eventualment fer malbé el motor.

Neteja de motor

Quant als additius, la gasolina barata sol contenir-ne menys. Això significa que pot netejar el motor tan bé com la ‘premium’. D’altra banda, la gasolina ‘premium’ sol contenir additius especials per ajudar a netejar el motor i reduir l’emissió de contaminants.

Notícies relacionades

En resum, la gasolina ‘low cost’ és una opció més econòmica però pot no ser la millor per a tots els vehicles, mentre que la gasolina ‘premium’ és més cara però ofereix un millor rendiment i protecció del motor. És important consultar el manual del propietari del vehicle per determinar quina mena de gasolina és la més adequada per a l’ús.

Tanmateix i en general, les gasolines ‘low cost’ es poden fer servir sense problemes en motors dissenyats per funcionar amb gasolina regular.

Temes:

Benzina Preus